Thursday, November 29, 2007

 
RECORDAR FONOLLOSA
La setmana passada, en una carta al director, l’exalcalde per CiU, David Bonvehi, recordava el darrer mandat municipal, en el qual ell va ser alcalde de Fonollosa,però vaig trobar a faltar objectivitat i rigorositat en el seu anàlisi. Si volem recordar, recordem-ho tot.
D’entrada que la gent de fora, sàpiga que Fonollosa va tenir 3 alcaldes, en l’anterior mandat. El primer, el Sr. Pintó, que poc després de les eleccions municipals plegà amb tot el seu Equip de Govern, tot i haver guanyat les eleccions CiU. El segon , fou José Ponce, del PSC el qual va haver d’assumir les responsabilitats del govern municipal per desaparició de CiU. Amb només 2 Regidors, va ser capaç de garantir, la continuïtat de la gestió municipal i no produir un col•lapse a l’ Ajuntament.
I en aquelles difícils circumstàncies es va recuperar la gestió, es posà ordre a un dèficit brutal, sobretot per culpa de transport d’aigua, es va potenciar els serveis tècnics municipals d’urbanisme, i en un any es va fer més per desencallar la Urbanització integral de Canet, que no pas en els darrers 5 o 6 anys.
Va saber pactar amb els nou arribats de CiU, que estaven al final de la llista dimissionària, i l’ajuntament inicià una trajectòria activa i positiva per solucionar problemes que feia temps estaven encallats, entre ells la reparcel•lació de Canet, i la recerca de subvencions per fer més viable , una obra que sobrepassava totes les possibilitats d’un petit ajuntament com Fonollosa. I més hagués fet, l’alcalde Ponce, si CiU no hagués vist amb por, la consolidació d’una gestió eficient.
I aquesta por, fou la que impulsà a presentar una moció de censura contra l’alcalde del PSC, per retornar el poder a CiU que l’havia abandonat. Un acte legítim, però poc ètic, a la vista de com havien anat les coses. Podria seguir amb el relat de la tercera part, la que va presidir el Sr. Bonvehi, però això ja és més conegut i menys llunyà. Però va bé que si es vol recordar, es recordi tot.
Joan Roma i Cunill, PSC Fed. XI
.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?