Friday, November 23, 2007

 
OBRES DE MILLORA A LA CARRETERA DE BORREDÀ A ALPENS

La carretera BV4654, és gestionada per la Diputació de Barcelona, i antigament era la carretera, coneguda per "La Pubilla", perquè fou la primera que construí la Mancomunitat de Catalunya, sota la direcció de Prat de la Riba. Des d'aleshores estava en mans de la Diputació. La carretera és coneguda per Berga - Montesquiu.
Fa uns 10 anys que un tram d'aquesta carretera es traspassà a la Generalitat, i forma part de la C-26, concretament el tram Berga _ Borredà - Ripoll. De totes maneres continua sent gestionada per la Diputació en el tram Borredà (cruïlla amb Ripoll) - Alpens - Montesquiu.
Darrerament aquest tram estava en força males condicions , degut a la falta de noves inversions. La Diputació feia el manteniment, però s'estava a la espera de com quedaven les carreteres de la Diputació, respecte les de la Generalitat. Amb l'acord assolit fa dos anys entre les dues Institucions, les carreteres de la Diputació son de titularitat de la Generalitat, però gestionades per la Diputació. I aquest acord ha desencallat algunes inversions, com ara la de la nostra carretera.
Fa prop de mig any que es varen començar les primeres actuacions, consistents en millorar la visibilitat de moltes corbes. I fa un parell de mesos es va adjudicar a la empresa PASQUINA, el reasfaltatge de 12 km de carretera , el tram entre Borredà i Alpens.
Aquesta obra de reasfaltatge està a punt d'acabar i tot seguit hi haurà unes millores en la senyalització i la seguretat, de manera que dintre d'un mes , aproximadament quedarà en perfectes condicions de transitabilitat.
Amb aquesta actuació, millorem cap Alpens, i amb l'altra actuació feta hem millorat en direcció cap a Berga. Finalment la propera primavera es farà un tram de 5 km en direcció cap a Ripoll. En resum, Borredà, en surt clarament beneficiat de totes aquestes actuacions, tant a nivell de paviment, com de senyalització , així com en seguretat.
L' Alcalde: Joan Roma i Cunill





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?