Tuesday, November 13, 2007

 
EL POLÍGON COMARCAL D'OLVAN
La iniciativa del polígon comarcal d' Olvan significa un canvi radical en el concepte de reindustrialització del Govern de la Generalitat. Els anteriors governs apostaven per deixar posar polígons una mica per tot arreu, petits, mitjans o grans, sense una planificació prèvia a nivell de tot Catalunya.
Molts d'ells s'han aprofitat poc, i no han resolt molts dels problemes de l'interior de Catalunya perquè o no estaven prou ben situats, no disposaven de les noves tecnologies o eren massa petits com per atreure empreses mitjanes o grans. Tenim uns quants exemples a la comarca .
El nou govern, tant l'anterior com l'actual , aposta per pocs polígons, ben situats, ben comunicats i amb tots els avenços en tecnologia. Crec encertada la decisió perquè la millora de les comunicacions permet convertir un polígon local en comarcal. Aquest és el cas del d'Olvan. Estarà a pocs minuts en cotxe de qualsevol poble de la comarca, i enllaçat directament a l' Eix del Llobregat.
I estem parlant d'un gran polígon. La primera fase serà de 50 ha. però en disposició de ser ampliat en 50 més. Es a dir, molt més gran que el de La Valldan. Això permetrà la implantació d'empreses de diferents tamanys, entre elles algunes de realment grans. I parlem d'empreses, amb un bon nombre de llocs de treball i no de magatzems o instal·lacions de logística perquè tenen ja disponible un punt excel·lent i més ben comunicat que aquest, com és el de Sallent, a peu de l' Eix Transversal i del Llobregat.
En un any i mig, el nou polígon serà una realitat, i amb ell un canvi substancial pel futur de la comarca. Ja hi ha empreses interessades en ubicar-se aquí, sigui perquè han de marxar per falta d'espai , o perquè veuen interessant la situació. I el polígon acollirà una altra instal·lació essencial per tota la comarca com és una subestació de FECSA, indispensable per garantir la qualitat i quantitat de subministrament elèctric pel polígon, però també per bona part de la comarca.
En resum, hi haurà un abans i un després en la realitat comarcal, una vegada entri en funcionament el nou polígon. I ho veurem ben aviat. I deixant enrere un altre concepte de país, en que es volien ubicar empreses en llocs inaccessibles , en comptes de buscar projectes més generals i globals.
Ha costat arribar aquí, però ha valgut la pena. I el lloc elegit és un dels millors per la seva centralitat i accessibilitat.
Joan Roma i Cunill, Conseller de Federació del PSC.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?