Thursday, November 29, 2007

 
BORREDÀ HA ARRIBAT ALS 600 HABITANTS.

Aquest mes de novembre, Borredà ha superat els 600 habitants i concretament ha arribat als 612, amb una distribució de 289 dones i 323 homes.
La demografia del municipi havia estat alta els anys 30 ,40 fins els 60, i poc a poc va anar disminuint, fins entrar en una greu crisi a finals dels 80 i principis dels 90 amb el tancament de les fàbriques tèxtils que donaven feina a la majoria dels seus habitants.
El terra de la crisis fou l'any 91 amb 441 habitants. Els anys anteriors es caracteritzaven per la pèrdua constant d'entre 25 o 30 persones cada any. El poble havia entrat en una via molt negativa que portava a marxar, i emportar-se parents i amics, cap altres indrets amb millors perspectives econòmiques.
Vista aquesta dinàmica i aquestes perspectives , des de l'ajuntament s'iniciaren projectes per captar empreses, s'obrí el poble cap un urbanisme de qualitat, i es facilità l'inici del procés per atreure turisme, sempre amb una clara aposta per la qualitat, per damunt de la quantitat.
El resultat ha estat excel•lent. Actualment no hi ha atur, el poble creix d'una manera equilibrada i tranquil•la, i continuem apostant per la qualitat, sense ànims de créixer per créixer sinó per assolir uns objectius de població estable de tamany mitjà en el marc de la comarca del Berguedà. Es més, aquest objectiu dels 600 era una de les prioritats de l' Equip de Govern , com a garantia per assegurar equipaments i serveis d'altes prestacions i qualitat.
En el present estan en marxa dues noves petites promocions urbanístiques i ja no tenim cap intenció d'augmentar el sol urbanitzable. Creiem que l'equilibri entre Casc Antic i la part nova del poble, és adequada i suficient , per les necessitats del poble.
En quan al turisme, ens hem convertit en un referent i en un dels de més potencial de la comarca. Tenim 3 càmpings, dos de primera categoria i un de segona. Tenim 6 cases de turisme rural, de primera qualitat, alguna amb distintiu especial, 1 allotjament turístic, i un hotel rural, a més de diversos restaurants, botigues amb productes propis i un paisatge típic del pre - Pirineu, verd tot l'any.
A tot plegat s'hi afegeix un Casc Urbà , ben cuidat i protegit, de manera que el conjunt és d'aquells que atreu tothom qui ens visita.
Joan Roma i Cunill, Alcalde - President de l' Ajuntament de Borredà.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?