Wednesday, October 31, 2007

 
NO ANEM BÉ
En el funcionament d’un ajuntament i d’una ciutat, la serietat i la normalitat son essencials perquè tot vagi per bon camí. Malauradament no és el cas de Berga des de fa massa temps.
Molts pensàvem i aspiràvem a que , una vegada resolt judicialment el cas Isanta, la ciutat retrobaria la pau i tranquil·litat desitjada. Veure el nom de Berga, llargament unit a la tragèdia viscuda, és un malson per a tots.
Però, les eleccions municipals han portat nous motius per sortir per tot arreu amb titulars no gens positius per la ciutat, i de rebot per la comarca. D’entrada que cap partit disposi de majoria suficient per governar , no deixa de ser un entrebanc pel normal funcionament de l’ajuntament i farà perdre múltiples oportunitats en el futur proper. I sinó deixem passar uns mesos més i ho comprovarem.
Però la ciutadania així ho va voler , doncs, així s’ha de gestionar. Amb tot depèn del partit majoritari trobar una major o menor estabilitat i buscar socis més o menys estables, que ningú es confongui i cregui que no hi ha sortides sòlides a la actual situació. Simplement cal buscar-les i facilitar-les.
Tornant, però al principi, de titulars n’han sortit per motius tant diversos com els constants canvis de posició del Regidor del PP, la discussió sobre els símbols constitucionals, la renúncia del cap de protocol de l’ajuntament, la controvèrsia per una llicència d’obres, el llarg conflicte per les sancions per la aplicació de la ordenança cívica, la webcam de l’hospital de Berga, i ara l’atac al regidor socialista Dani Bullich.
Segurament me n’he deixat algun en el tinter, però deu n’hi do , per tants pocs mesos de nou executiu municipal. Es un mal presagi del que poden ser aquests quatre anys de mandat sinó es redreça la situació i es marquen uns camins clars i contundents en els principals temes. No es pot seguir per aquest camí perquè es perden molts esforços en temes que res tenen a veure amb les necessitats de la ciutat. I Berga es troba en un moment delicat , i el que menys necessita és inestabilitat i discussions inútils.
Pertoca a l’equip de govern, mostrar autoritat , idees clares i gestió eficaç. De moment s’han criticat força coses, se n’han anunciat moltes altres, però arriba el temps de les actuacions concretes. Dintre les properes setmanes s’han de decidir tots els projectes que es volen dur a terme al llarg de tot el mandat. Serà el moment de comprovar la claredat del projecte de l’equip de govern de CiU. I també de comprovar si compta amb suficient recolzament per tirar-lo endavant.
Els governs en minoria son un problema, a no ser que sàpiguen gestionar les acords puntuals o buscar acords estables. Ara, a l’ajuntament tothom es coneix i tothom sap les posicions de cadascú, li toca a CiU moure fitxa i decidir quins recolzaments li interessen per tirar endavant el projecte col·lectiu. I d’aquí a Nadal s’han de decidir els grans temes de tot el mandat. Serà interessant veure els moviments de cada grup, i sobretot s’ha d’intentar no donar més titulars com els abans descrits. Son mediàticament atractius, però ben negatius a nivell pràctic.
Joan Roma i Cunill, Conseller de Federació del PSC.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?