Wednesday, October 03, 2007

 
LA VISITA DEL PRESIDENT
Resulta curiosa la insistència del president del Consell Comarcal i algun altre càrrec de CiU, d’exigir la presència del President de la Generalitat a la seu del Consell. L’acusen de partidisme per no anar-hi i obliden els anys i anys d’actuacions partidistes, sectàries i totalment inacceptables d’alts càrrecs dels Governs de CiU, envers els ajuntaments i altres institucions no governades per ells.
La visita del President de la Generalitat s’emmarca en un programa de contactes amb totes les capitals de comarca de Catalunya i amb els seus alcaldes. Com ex-alcalde de Cornellà i ex-President de la Diputació de Barcelona, dona una especial rellevància als alcaldes, perquè els socialistes, des de sempre hem considerat els ajuntaments com a parts integrants de la Generalitat de Catalunya. Entenent per Generalitat el conjunt d’institucions que governen els catalans.
I agradi o no a CiU, els Consells Comarcals son organismes de segon grau. Es a dir, els ciutadans no elegeixen directament els càrrecs comarcals, sinó els partits. I és lògic que el President de la Generalitat atorgui una major rellevància als càrrecs directes que no pas als indirectes. Es tant senzill com això i tant lògic com explico.
Però, a més es pot comprovar que el guió de la visita és el que està fent en totes les visites i per tant no hi ha cap excepció al Solsonès. I no es pot dir que en aquesta comarca s’ha de fer una excepció perquè el Consell Comarcal és més bonic que en una altra. Un President ha d’actuar per igual a tot arreu i això és el que fa el President Montilla a diferència del que feia el President Pujol i altres Consellers de CiU.
I l’important és la visita, i tot el que comporta que el President escolti les necessitats de la comarca. I conec bé el President i la manera de fer i actuar i puc assegurar que tot i que parla poc, escolta molt i té una bona memòria a l’hora de prendre nota i exigir solucions a les peticions que se li fan.
Per tant, aquesta visita és una bona oportunitat per plantejar els grans temes pendents. I es pot veure com l’actual govern, en ben poc temps, ha vingut a la comarca per prendre el pols als grans temes i també per organitzar-hi reunions que mai havien tingut lloc, com la darrera a Sant Llorenç de Morunys, per part del Consell General de Muntanya.
Es una bona manera de demostrar un canvi notable de prioritats i apropament al mon rural . No només per les visites i reunions sinó sobretot per les subvencions a plans especials destinats a municipis de menys de 2.000 habitants. Amb aquest govern s’han incrementat notablement els ajuts a aquesta franja de municipis que son grans en extensió, però petits en població, de manera que tenen pressupostos molt escassos per fer front a les seves necessitats. En aquest camp , sí el President pot aportar una bona colla de actuacions fetes, i d’altres programades pel futur immediat.
Joan Roma i Cunill, Conseller de Federació del PSC





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?