Friday, September 14, 2007

 
PLANY PER LA PÈRDUA D’UN SERVEI DE CAPITALITAT.
Avui ens assabentem de les intencions de l’equip de govern de CiU de suprimir un servei de gran interès pels berguedans: el bus interurbà Berga – Gironella, pensat inicialment per afegir-hi Puig-reig.
Des del PSC , i personalment com alcalde d’un dels municipis de la comarca, sempre hem defensat que l’ajuntament de Berga ha de actuar, pensant primer en els seus ciutadans, però tot seguit amb la resta de berguedans de la comarca, perquè per això és la nostra capital.
I Berga té molts avantatges exercint la seva capitalitat. Hi guanya la ciutat i hi guanyem tots. El servei interurbà era una experiència innovadora, progressista i sobretot pensada per poder ser estesa cap altres municipis de la comarca. Si anava bé al Baix Berguedà, podríem pensar-la per l’Alt Berguedà.
L’anunci de la suspensió l’any vinent d’aquest servei, és una molt mala notícia per tota la comarca. Va en contra del que prediquem a l’hora d’ajuntar esforços i comptar amb la capital per tenir més força o solucionar millor els problemes de conjunt.
Tots sabem i sabíem que un servei com aquest és econòmicament deficitari, però en canvi té una gran utilitat social i agrupa el territori, facilita les comunicacions i compleix unes funcions essencials en els col·lectius més necessitats: joves i gent gran.
A més, un període de funcionament raonablement llarg, permetia aconseguir ajuts de la Generalitat i pensar en un traspàs del servei cap a línies convencionals de transport públic, en un moment en que la Generalitat fa una aposta decidida pel transport públic, per damunt del privat.
Renunciar al servei, trenca aquestes expectatives, i retorna Berga a pensar només en ella mateixa. Hi té tot el dret, però també a nivell de comarca, podem manifestar la nostra decepció per una decisió com aquesta que considerem poc meditada, pel que té de sobtada i no pactada amb l’altra municipi afectat.
I el que ens temem és que suposi un canvi d’orientació envers polítiques de cooperació i participació a nivell comarcal. Seria negatiu per a tots. Som una comarca petita i amb pocs habitants, només la suma d’esforços ens permet fer grans coses, i Berga ha de ser el motor. Renunciar-hi seria un error , esperem el replantejament de la decisió sobre el bus, i sobre altres projectes que traspassen els límits de la ciutat, en bé del conjunt de la comarca.
Joan Roma, Conseller de Federació del PSC.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?