Sunday, August 26, 2007

 
A PROP DELS CENT DIES
Es costum donar 100 dies de gràcia a tots els nous equips municipals sorgits de les eleccions municipals del 27 de maig. De fet aquests equips varen començar la seva feina el 16 de juny quan varen ser elegits els alcaldes i ells varen designar els seus equips.
Cent dies son pocs per a la majoria de coses, però donen una primera impressió de cap on pensa anar el nou govern. El que no troba prioritat en aquesta etapa, és que no en té per la resta de mandat. I d'aquí la necessitat d'una primera valoració del que s'ha fet o s'ha iniciat.
I cada ajuntament té les seves prioritats i necessitats, molt diferents , uns dels altres. Es lògic que Avià hagi decidit iniciar la redacció d'un nou POUM ( pla urbanístic) perquè el seu creixement sigui equilibrat i harmònic, respectuós amb la voluntat d'apostar per la qualitat , abans que la quantitat.
Igualment lògic és que Bagà tingui en el projecte de Coll de Pal, una de les seves grans prioritats, com la de acabar el Pla d' urbanisme, i disposar de la millor eina de creixement i equilibri, deixant clara la seva vocació de continuar sent el motor de l' Alt Berguedà.
I La Pobla té en el futur pavelló polisportiu i en el polígon industrial els seus màxims punts d'interès, juntament amb l'impuls a un turisme de qualitat, centrat en els nombrosos atractius que ofereix. A més de continuar insistint en que la nova carretera de Campdevànol - La Pobla sigui una realitat.
O Olvan amb una decidida aposta per agilitar el polígon industrial comarcal que transformarà aquest municipi, a l'igual que tota la comarca. O resolent el llarguíssim expedient de Cal Rosal que manté inoperatius bona part dels terrenys, industrials i residencials.
I així cada municipi, ha encarrilat en aquests primers cent dies, un bon nombre de temes que son l'eix fonamental dels quatre anys de mandat. I si ho han fet els governats per equips socialistes, el mateix han fet els de la resta de forces polítiques de la comarca.
D'aquesta manera ens hem assabentat de la decisió de redactar un nou POUM a Guardiola o de privatitzar el projecte de la residència d'avis, iniciada fa un parell d'anys.
O a Berga , on caldrà fer balanç del que s'ha complert o no, de la llista de primers compromisos electorals. Aquí ja hem vist canvis notables com la plena dedicació de l'alcalde, en comptes de dedicació parcial, com havia dit. O no tirar a terra el pavelló vell. O canviar la ubicació del nou Institut,etc.
A meitats de setembre tocarà passar llista i veure cap on van les actituds de cada equip de govern. D'entrada es podrà comprovar com tot ha d'anar més lent de l'inicialment previst. Estem en un país ple de tràmits i de llargs períodes de discussions, peticions i resolucions. No es pot pensar en cap gran projecte que no duri tres anys la seva realització des que es planifica fins que s'executa. Per això els 4 anys sempre es fan curts a l'hora de complir els grans compromisos de canvis importants.
Però aquesta dinàmica de supervisió i control dels compromisos per part de la oposició és fonamental pel bon funcionament dels ajuntaments. Els programes electorals son per complir i s'ha d'exigir el seu compliment i sinó demanar explicacions del perquè no s'han complert. I en aquest apartat, una peça fonamental, son la resta de Administracions. Els ajuntaments depenem molt de tot el que ens donen els altres. I en aquesta matèria també sempre fem curt. Sempre voldríem més recursos, però també aquí hem de dir que, mai com ara, els ajuntaments havíem estat tant ben atesos per la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. En aquest apartat no hi ha excuses, qui no en treu molt, és per incapacitat d'ell. També aquí demostrarem l'eficàcia d'uns partits o altres a l'hora de demanar i d'obtenir.
En fi, queden pocs dies per arribar als cent i emplaço a tots els grups municipals a publicar el seu primer balanç.
Joan Roma i Cunill, Conseller de Federació del PSC.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?