Tuesday, July 24, 2007

 
PROGRAMA

* "Concerto a cinque" Op. 7/1 Tomaso Albinoni (1671-1709).
- Allegro/Adagio e Staccato
- Allegro Assai


* “Concerto Grosso” Op. 6 nº 12 Arcangelo Corelli (1653-1713).
- Adagio
- Allegro
- Sarabanda
- Giga


* “Antiche Danze Ed Aire” Suite III (sec. XVI e XVIII) Ottorino Respigui (1879-1936).
- I Ignoto (fine sec. XVI) ITALIANA
- II Gio. Batt. Besardo (sec. XVI) AIE DI CORTE
- III Ignoto (fine sec. XVI) SICILIANA
- IV Ludovico Roncalli (1962) PASSACAGLIA


* "La Oración Del Torero" Joaquín Turina (1882-1949).


* "Sinfonietta" (1955) Harald Genzmer (1909).
- Moderato
- Allegro molto
- Largo
- Vivace


Jove Orquestra de Cambra de Mollet
Ferran De La Varga, director

Violins: Violoncels:

Roser Cortès Clara Manjon
Marina Serra Irene Labrador
Loida Ollé Adriana Alsina
Roger Agustí Raquel Paban
Cèlia Martínez
Juan Carlos Mansilla
Garbiel Hernández Violes:
Alejandro Ferrer Maria Puche
Arança Castellón Elisenda Navarro
Gabriel Pérez Amós Pérez

FERRAN DE LA VARGA ORTIZ

Ferran De La Varga va néixer al 1973. Als cinc anys inicia els seus estudis musicals en el Conservatori Professional de Música de Badalona on cursa el Grau Elemental i Professional de violí amb I. Soriano, Jordi Cos, Pere Bardagí i Jesús Sancho. Finalitza el Grau Professional al Conservatori Professional de Música de Tarrassa amb Santiago Juan Martín. L'any 1990 inicia els estudis de Grau Superior amb el mestre Gerard Claret a l'Escola de Música de Barcelona, on també cursa música de cambra amb Josep Pons i Marçal Cervera. Al 1993 ingressa en el Conservatori Superior de Música de Barcelona “El Bruc” per a continuar els seus estudis amb el mestre Agustín León Ara. Acaba el grau superior de violí amb excel·lent.
Estudia violí barroc amb Emilio Moreno, i amplia estudis en masterclass i cursos internacionals amb mestres com: Barry Sargent, Corrado Bolsi, Marc Destrubé, Margaret Faultless, Enrico Gatti, Roy Goodman, Lars Ulrik Mortensen, François Fernàndez, Sigiswald Kuijken, Richard Gwilt, Jonathan Manson, Lucy Van Dael, Manfredo Kraemer, Neal Peres Da Costa, Chiara Banchini i Jaap Schröder, entre d’altres.
Ha col·laborat amb l'Orquestra Cameralis Académica-Brno de l'antiga Txecoslovàquia (dirigida per Laszlo Heltay), l'Orquestra Simfònica del Vallès (dirigides per Albert Argudo, Max Bragado, Jordi Mora, Pierre Cao, Salvador Brotons i Carl Davis), l'Orquestra de Cambra Catalana, l'Orquestra de l'Empordà, l'Orquestra Barcelona Sinfonietta, L’ Orquestra de Cambra de Granollers, L'Orquestra Filharmònica de Barcelona, L'Orquestra del Conservatori del Liceu, l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu, L’Orquestra Barroca Catalana, el Conjunt Orquestral de Girona...etc
Fou concertí assistent de l'Orquestra del Reial Cercle Artístic, membre de la Jove Orquestra Simfònica de Catalunya (JOSC), concertí assistent de l'Orquestra Barcelona Sinfonietta, entre d’altres formacions. Col·labora amb l'Orquestra Ciutat de Granada amb la qual ha realitzat diverses gires i l'enregistrament de CD´s per Harmonia Mundi, treballant amb directors com Josep Pons, Antoni Ros-Marbà, James Ross, Gilbert Varga i Pedro Halffter, entre d'altres.
Ha format part de la Formació de Cambra Almodis amb la que ha enregistrat 2 CD’s amb l’integral dels quintets amb guitarra de Luigi Boccherini per Columna Música (2004). Actualment dirigèix el “Quartet Europeu” realitzant una intensa activitat concertística.
Al 1993 fou seleccionat per a formar part, en representació de Catalunya, de l'Orquestra Mundial de Inter-Regions amb seu a Ochsenhausen a Alemanya (dirigida per Nicolas Pasquet).
L'any 1989 i 1990 guanyà dues beques de "La Caixa" per a realitzar dos cursos amb Rodney Friend (director i professor de violí del Royal College of Music of London) i Jae Park, on es relacionarà amb Gabriel Banat, Roger Best, Sussan Milan, Eleonor Warren, John Foster, Pinchas Zukerman...etc.
Ha ampliat estudis de violí modern en master class i cursos internacionals amb mestres com: Gerard Claret, Detlef Hahn, Rodney Friend, Jae Park, Santiago Juan Martín, Miguel Angel Gorrea, Krysia Osostowicz, Corrado Bolsi, Angel Jesús García, Freia Kirby, Evelio Tieles, Kees Hulsmann, Gonçal Comellas, Agustín León Ara, André Linale, Emilian Piedicuta, Emile Cantor, Laurentiu Sbarcea, Thomas Zehetmair, entre d’altres.
Al 1998 fou seleccionat per a participar com a alumne actiu en la classe magistral del prestigiós violinista Thomas Zehetmair, impartida a l'Auditori del Conservatori Superior de Música de Las Palmas de Gran Canaria.
Estudia direcció d'orquestra amb el mestres Francesc Llongueres, Antoni Ros-Marbà i Manel Valdivieso. Amplia coneixements de direcció amb Josep Pons i Jesús López Cobos. És un dels fundadors i director titular de la JOSVO (Jove Orquestra Simfònica del Vallès Oriental) ) amb la qual ha realitzat l'estrena de l'obra "Sel-lecció de Nadales" (2007) del mestre Josep Solà i de la JOCVO (Jove Orquestra i Cor del Vallès Oriental) amb la qual ha participat en l'estrena de l'obra "Divertiment" d'Albert Guinovart i "Nadales Catalanes" de Salvador Brotons, i amb la qual ha realitzat l'enregistrament dels CD’s “Nadales” (1999) i “Músiques d’arreu del món” (2002) per Capital Sound.
Ha estat convidat a dirigir diverses formacions com l’Orquestra del CIC (Barcelona), Orquestra “Archidea” (Florència), la Coral Sant Vicenç de Mollet, El Cor de Cambra de Granollers, la Coral de la Concòrdia de Cabrils, el Cor de Tiana, el Cor de Cambra Tornaveu, entre d’altres.
Ha format part com a membre del jurat del “1er. Concurs de Joves Intèrprets Fundació Arts Musicals De La Vall del Tenes”.
Actualment és professor titular de violí al Conservatori Superior de Música del Liceu i a l'Escola Municipal de Música de Mollet del Vallès, on, des del curs 1994-95, és director de la Jove Orquestra De Cambra de Mollet del Vallès (JOCM).

JOVE ORQUESTRA DE CAMBRA DE MOLLET (JOCM)

La Jove Orquestra de Cambra de l´Escola Municipal de Música de Mollet del Vallès es va crear el curs 1994-95, sota la direcció del professor Ferran De La Varga. Tots els seus membres son alumnes de l´Escola de Música de Mollet del Vallès.
Tot i la seva recent creació, i l´edat dels seus components, la seva activitat concertística tant a la ciutat de Mollet com en diverses poblacions de Catalunya (Tiana, Premià de Mar, Gualba, Cantonigròs, Barcelona, Vic, La Bisbal de l'Empordà, l'Hospitalet del Llobregat, Sant Esteve de Palautordera, Cadaqués, Monistrol de Montserrat, Castell de l’Areny, Granollers ..etc) ha esdevingut molt satisfactòria. De les seves actuacions cal destacar el concert programat dins les Festes de la Mercè de Barcelona al Museu Picasso (1997), la participació en el “Mercat de Música Viva de Vic´97”, el concert realitzat a l'Ateneu Barcelonès dins els actes del “Vè Festival de Joves Músics Europeus” (1998), la participació en la “IVª Mostra de Música Instrumental Ciutat de l'Hospitalet" (1999), el concert realitzat a Caja Madrid dins el XXVI Cicle de "Música Íntima" (1999),i el concert de Reis del projecte "Sant Quirze Solidari" a Sant Quirze del Vallès (2000) i el concert al “II Festival de Música de la Bisbal de l’Empordà” al Claustre del Convent de Franciscans (2000), concert realitzat a Trondheim (Noruega) dins els actes del “VIè Festival de Joves Músics Europeus” (2000), el concert al “Festival de Música de Cadaqués” (2000), el concert d’obertura del “Xè Aniversari de l’Escola Municipal de Música de Mollet del Vallès” juntament amb la coral Sant Vicenç a l’Església Parroquial de Sant Vicenç a Mollet del Vallès on varen interpretar el “Glòria” en Re Major d’Antonio Vivaldi (2001), el concert celebrat a l’Església de Sant Vicenç de Mollet i a l’Auditori de Granollers, amb el Cor de Cambra de Granollers on varen interpretar el “Magníficat” de Vivaldi (2002), el concert de Sant Jordi a l’Església de Sant Vicenç de Mollet on varen interpretar, amb la coral de l’Escola, la Missa “Santi Leopoldi” de Johann Michael Haydn (2003), l’estrena mundial del “Concert per Saxo i orquestra de corda” de Juan Carles Martínez dut a terme a l’Auditori de Sant Cugat dins dels actes de la “III Trobada de Saxos de Catalunya” (2003), els concert celebrats a Tiana, Cabrils i Mollet del Vallès interpretant la “Missa de la Coronació” de W. A. Mozart amb la Coral de la Concòrdia de Cabrils i la Coral Joventut Tianenca (2003), els concerts d’estiu celebrats a les localitats de Vilada, Borredà i Castell de l’Areny (2004, 2005 i 2006), el concert solidari al Casal del Metge de Barcelona (2005), els concerts amb la Coral Sant Vicenç de Mollet del Vallès, la Coral Ampacanta de Mollet del Vallès i el Cor de Cambra Tornaveu de Gavà interpretant el “Réquiem” Op. 48 de Gabriel Fauré a l’Església de Sant Vicenç de Mollet del Vallès i a l’Església de Santa Maria de Gràcia de Barcelona (2006), el concert a Brihuega, Guadalajara (2006), el concert solidari al Il-lustre Col-legi de Metges de Barcelona (2007), entre d’altres.
Una iniciativa del Departament d´Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i la Diputació d´Aragó, va sel.lecionar a aquesta orquestra per a dur a terme un intercanvi cultural realitzant concerts al "Palacio de Sástago" de Saragossa capital i a la població de Daroca.
Al curs 1995-96 van participar en la grabació del CD commemoratiu del 5è Aniversari de l´Escola Municipal de Música de Mollet del Vallès, i al curs 2000-01 va participar en la grabació del CD commemoratiu del 10è Aniversari de l´’Escola Municipal de Música de Mollet del Vallès. El 2003 realitza la grabació d’un CD amb el “Concert per a saxo i orquestra de corda” de Juan Carles Martínez, gravat en directe a l’Auditori de Sant Cugat dins la “III Trobada de Saxos de Catalunya”.
Tots els seus components són membres de la JOCVO (Jove Orquestra i Cor del Vallès Oriental), amb la qual han realitzat l'estrena de l'obra "Divertimento" (1998) d'Albert Guinovart i de l'obra "Nadales Catalanes" (1999) de Salvador Brotons, i l'enregistrament dels CD’s titulats "Nadales" (1999) i “Músiques d’arreu del Món” (2002), i la JOSVO (Jove Orquestra Simfònica del Vallès Oriental) amb la qual han realitzat l'estrena de l'obra "Sel-lecció de Nadales" (2007) del mestre Josep Solà.
24, 25 i 26 d’Agost del 2007.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?