Wednesday, June 06, 2007

 
UN NOU AVENÇ
Passades ja les eleccions sembla que a nivell general tots els partits hagin guanyat, però la realitat sempre s’acaba imposant i deixa clar que les lectures polítiques serioses s’han de fer amb calma i tranquil·litat.
D’entrada,s’ha de dir que el panorama català és molt variat , amb un clar predomini del PSC en les grans ciutats i una entrada ja important en el món rural, traduït en prop de tres-cents regidors més a tot Catalunya, i un bon nombre més d’alcaldes, en funció dels pactes postelectorals. En principi, doncs, raonablement satisfets dels resultats, i com tothom lamentar l’alta abstenció , però que és culpa de tothom , a nivell individual i que massa sovint s’imputa als partits quan és decisió de cadascú. I si cap candidatura agrada no hi ha res millor que promoure’n una de pròpia.
Anant al Berguedà, el PSC tenim una clara satisfacció a la comarca i tristor a Berga, tot i els resultats honorables fets, però que suposen la pèrdua del govern municipal. I no estar en el govern de la capital és rellevant, amb tot hi ha notables avenços territorials que comporten canvis importants. D’entrada arribar als 64 regidors en el conjunt del Berguedà, i assolir les alcaldies de Saldes, La Nou, Avià i Olvan, i mantenir les que ha teníem com Bagà, La Pobla, Borredà i Sant Julià.
I comença una nova etapa, la vuitena , amb reptes molt importants a nivell local , comarcal i nacional. D’entrada les perspectives dels ajuntaments son millors perquè l’actual Govern de la Generalitat és conscient de les necessitats per afrontar els nous temps i per tant vindran més diners i més competències per poder complir les expectatives obertes. Es una bona notícia pels nous equips de govern i pels ciutadans perquè veuran millorats tots els serveis essencials.
En definitiva, el nou marc berguedà és prou interessant i apassionant com per augurar un mandat ple de propostes i reptes.
El PSC ha fet bé els deures a la comarca i ja queden molts pocs municipis on no tenim presència, aquest serà el repte d’aquests propers 4 anys. De fet la preparació de les properes eleccions municipals comença ara mateix, i la millor manera és cuidar bé tots els grups municipals , estiguin en el govern o a la oposició, i demostrar que som el partit més municipalista de la comarca. Ben aviat es podran veure les diferències d’eficàcia en la gestió entre unes forces polítiques i unes altres.
Amb tot i aprofitant aquesta publicació, en nom del Partit dels Socialistes a la comarca del Berguedà donem les gràcies a tots els que ens han fet confiança, i que tinguin ben segur que defensarem els interessos de cada municipi, i de la comarca en general, com eix essencial de la nostra acció política.
Joan Roma i Cunill, Conseller de Federació del PSC.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?