Wednesday, June 06, 2007

 
NOUS HORITZONTS LOCALS I COMARCALS.
Si el canvi de govern municipal a Solsona ja és , per si mateix, un fet rellevant, no ho és menys el canvi de govern a la Diputació provincial. Dos canvis per pactes dels partits d’esquerres i de progrés que en facilitaran d’altres en el futur proper.
I és que les Diputacions tenen una gran importància en el funcionament dels ajuntaments. I la de Lleida estava presidida per un persona més preocupada per exercir de contrapoder a la ciutat de Lleida que no pas per altres temes. El resultat és que el propi partit l’aparta d’aquesta institució i li encomana el paper de cap de la oposició a Lleida – capital. Millor per a tots, perquè la Diputació anirà per camins diferents i no partidistes com ha estat la nota destacada en aquests darrers anys.
Amb aquests canvis, la comarca també canviarà. I ara toca el Consell Comarcal. Es interessant veure la batalla oberta entre 4 candidats. Això ja no és el que era anys enrere en que tot es repartia entre dues o tres persones i tothom acceptava el seu veredicte. CiU esdevé un partit sense lideratge clar i sense objectius precisos. El poder que ha quedat després de les eleccions és menor i objecte de desig per causes diverses. I les econòmiques pesen molt en aquests casos.
El que tinc clar i seria bo posar-ho en pràctica és que el futur president del Consell Comarcal fos un alcalde. Es essencial que qui presideixi una institució com aquesta conegui bé els problemes municipals i tingui informació de primera mà del seu propi ajuntament. Als alcaldes cada dia ens arriben documents i informacions que son de vital importància per prendre acords a nivell local, però també comarcal i res millor que qui ocupi el càrrec de president sigui alcalde.
Veurem com acaba tant la batalla per la presidència com pel diputat provincial. De fet un diputat provincial a la oposició té un paper molt menys rellevant que el que ha tingut l’actual diputada Teresa Canal. Res serà igual i la Diputació ja no podrà compensar determinades actuacions del propi partit a la comarca, en el marc dels interessos de partit per davant dels institucionals. També en aquest nivell veurem canvis substancials que demostraran una millor gestió i un major respecte per la pluralitat i la diversitat política.
Joan Roma i Cunill, Conseller de Federació del PSC.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?