Wednesday, May 02, 2007

 
A PUNT PER DONAR EL TOMB
Fa 28 anys que davant certs posicionaments clarament prepotents de CiU em vaig comprometre a fer tot el possible perquè un dia a la comarca del Berguedà el PSC fos alternativa i no caigués en els mateixos errors que CiU. Estem a punt d’aconseguir-ho.
D’ençà aquells vells temps en que el partit socialista estava format per divuit militants i ,conscient de la seva feblesa, va impulsar la creació de Progrés del Berguedà, com aixopluc de les forces progressistes i d’esquerres de la comarca fins ara , ha plogut molt i sobretot hi ha hagut una immensa feina feta, la qual ara permet recollir fruits.
Els fruits son molt variats i traduïbles en xifres concrets com haver superat els dos-cents militants i els cinc-cents simpatitzants. O haver aconseguit presentar 29 candidatures sobre un total de 31 municipis , en una comarca fins ara complicada pels partits d’esquerres. I els dos únics municipis en que no hi tenim llista(Vallcebre i Montmajor), ha faltat molt poc per poder-ne presentar, de tal manera que hi hem format un grup permanent de simpatitzants amb els quals treballarem de cara a les properes.
I és que els resultats d’avui ,son sempre conseqüència del treball d’ahir i de cada dia. Res és casual , res és fruit de l’atzar. El treball seriós i constant sempre té recompensa. I la recompensa per un partit son els resultats electorals i la major implantació sobre el territori, no per un afany de poder sinó per facilitar la transformació de la societat.
Tornant al principi, he dit que no volem caure en errors d’altres partits en que uns excel•lents resultats els varen fer creure que durarien tota la vida i no els feia falta comptar amb ningú més a l’hora de governar i decidir. Recordo vells temps d’imposicions i desprecis envers la migradesa de la nostra representació en ajuntaments i consell comarcal. Recordo una supèrbia convergent a la Generalitat i a la comarca , de manera que qualsevol crítica o proposta alternativa era vista com ridícula o no representativa. Recordo molts comportaments poc democràtics envers les forces minoritàries.
Però una d’aquella forces minoritàries ha anat creixent i ha esdevingut la gran alternativa al domini convergent en el Berguedà. Ho veurem el dia 27 de maig a la nit, però ja les xifres mostren un canvi substancial , en quantitat i sobretot en qualitat. Les candidatures de PSC , com les de PM son potents, representatives de tot el territori, amb una especial sensibilitat i presència de dones i joves , amb un mirada prioritària cap a cada poble , però al mateix temps amb una visió comarcal.
I aspirem a governar ja a la majoria de berguedans, amb nombre de ciutadans i amb nombre de municipis. Com també veiem arribada l’hora d’entrar en el govern comarcal i transformar radicalment el funcionament del Consell Comarcal per fer-lo operatiu i eficaç. I també tenim clares aspiracions de tenir el Diputat provincial, un càrrec que traspassa l’àmbit comarcal i suposa reforçar el paper de la Diputació de Barcelona, peça fonamental pels ajuntaments, especialment els més petits.
Però volem fer-ho sense caure en els errors vistos i patits durant tants anys. Fugim de la prepotència i el despreci cap altres formacions polítiques. Tots els partits son essencials i tots tenen dret a ser respectats i escoltats. Sempre és millor un ampli consens que un acord imposat, per molt legítim que pugui ser. El PSC estar preparat per assumir les màximes responsabilitats de govern a nivell local i comarcal. El primer pas l’hem donat amb la confecció de les llistes electorals, el segon pas el donarem amb els nostres programes electorals i el tercer pertoca els ciutadans confiar-nos-lo el dia 27 de maig. Del que poden estar segurs és que no els defraudarem.
Joan Roma i Cunill, Conseller de Federació del PSC.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?