Wednesday, May 02, 2007

 
PRESÈNCIA HISTÒRICA DE CANDIDATURES DEL PSC- PM A LA COMARCA DEL BERGUEDÀ.

Per primera vegada en la història de la democràcia municipal recuperada l’abril del 79 el PSC-PM ha estat capaç de presentar 29 candidatures a la comarca, d’un total de 31 municipis.
Es a dir, només han quedat sense candidatura nostra Vallcebre i Montmajor. I en aquests dos s’han fet suficients contactes com per iniciar un grup de simpatitzants que permetrà presentar llista a les de 2011. Sempre hem tingut clar que l’elaboració de llistes és una carrera de fons en que unes eleccions serveixen per preparar les properes i així ha passat en diversos municipis on mai ens havíem pogut presentar. Aquest serà el cas de Vallcebre i Montmajor en que per causes diverses no hem aconseguit tenir tota la candidatura sencera i no hem volgut incorporar-hi persones de fora. Hem preferit deixar les coses així i incorporar com a simpatitzants les persones disposades a anar a la llista, de cara a les properes.
Pel que fa la resta de la comarca, el resultat és esplèndid i realment històric. Donem recolzament per primera vegada a candidatures ,formades per independents a La Nou de Berguedà, a Viver i Serrateix, a Castellar de N’Hug. Candidatures, a més, molt sòlides i amb voluntat de govern .
Cal recordar que 4 anys enrere en varem presentar 27. N’hem perdut una (Vallcebre) i n’hem guanyat tres que considerem clarament estratègiques pels anys que CiU ha estat sola o pràcticament sola i perquè suposa entrar en zones ,fins ara molt complicades.
Estem doncs, davant un escenari radicalment diferent de l’anterior i amb unes perspectives de canvis d’alcaldies i per tant de governs ,també històrics. Ho comprovarem la nit del 27 de maig.
En qualsevol cas i tornant a la nostra realitat, estem satisfets d’aquesta primera fase, la de la implantació i elaboració de candidatures molt àmplies i representatives i ens constituïm per primera vegada en la alternativa real i contundent a CiU a la comarca.
Estem en una clara disposició d’assumir les responsabilitats de govern en el Consell Comarcal del Berguedà i també estem en unes clares possibilitats de tenir el Diputat provincial, a la vista de que CiU no ha estat capaç de fer llista ni a Alpens ni a Lluçà que pertanyen al partit judicial de Berga.
En resum, el PSC – PM està preparat per donar el tomb a la comarca del Berguedà i passar a ser la primera força política d’ençà les primeres eleccions municipals l’any 79. Estem preparats per ser-ne i per exercir les noves responsabilitats que ens donin els ciutadans. Desitgem transformar el Consell Comarcal per fer-lo més operatiu i eficaç, al servei de tots els berguedans i desitgem tenir presència a la Diputació de Barcelona com institució bàsica pel funcionament dels ajuntaments. Ara, els berguedans tindran la paraula i ens trobaran a 29 dels 31 municipis del Berguedà.
Per l’Executiva del Berguedà. Joan Roma i Cunill, Secretari Política Municipal.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?