Tuesday, May 29, 2007

 
NO TOTS HAN GUANYAT
Tornem a veure imatges en que sembla que l'endemà de les eleccions tothom hagi guanyat i la realitat és força diferent, tant a Solsona capital com en altres indrets. Deu n'hi do els canvis produits i el panorama que s'obre d'ara endavant.
I no deixa de sorprendre la reacció del Sr. Márquez president comarcal de Convergència (després de passar per altres partits, i entitats, a la recerca de notorietat) que es mostra satisfet pels resultats, quan CiU ha perdut clarament a Solsona i no ha recuperat Sant Llorenç, precisament els dos municipis més grans de la comarca. Es a dir, CiU pot deixar de governar el 75% dels habitants de la comarca, i tanmateix son feliços pels resultats, doncs bé que s'ho facin mirar.
La realitat és que aquestes eleccions obren clarament una perspectiva nova ,després de 28 anys ininterromputs de domini de CiU. Ara ja és possible, viable i recomanable un acord d'esquerres i de progrés que porti Solsona cap a objectius més plurals, diversos i rics en ambició .
No era fàcil arribar en aquest punt. Una ciutat petita amb un pes enorme de quatre institucions ubicades aquí com son : Ajuntament, Consell Comarcal, Centre Tecnològic i Hospital , i amb una política antiga de contractacions i lligams entre famílies i amistats polítiques fèia molt complicat aconseguir trencar amb les polítiques clientelars de CiU.
Fa tres anys va arribar el canvi al Centre Tecnològic. De fet queda encara molt per fer en múltiples apartats. El mateix podem dir de l'Hospital on també calen modificacions notables, però va pel bon camí. I ara el canvi pot arribar a l'ajuntament si tot va pel camí desitjats , i de fet votat pels solsonins. Ja només quedarà el Consell Comarcal per renovar i modificar, tot i que la presència de nous consellers progressistes serà notable amb els resultats a la mà.
Per tant , amb uns anys de retard , el Solsonès guanya en pluralitat i diversitat, a més de trencar la hegemonia de CiU. Ja res serà igual ni a la capital ni a la comarca, degut a l'enorme pes que ostenta Solsona. Pels qui hem treballat per fer-ho possible és un dia de satisfacció evident. I si amb aquests resultats el Sr. Márquez i amb ell altres dirigents de CiU estan contents, espero que vinguin altres eleccions amb resultats similars, ho celebrarem tots. De totes maneres li recomano que miri bé els números no sigui que s'hagi confós.
Joan Roma i Cunill, Conseller de Federació del PSC.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?