Wednesday, May 02, 2007

 
EL PSC HA ESCOLTAT LES PROPOSTES DE LA GENT DE PUIG-REIG I HA ACTUAT EN CONSEQÚÈNCIA.

En el llarg procès d’elaboració de la nova candidatura del PSC-PM a Puig-reig es varen fer entrevistes a 71 persones, la majoria representants d’associacions, clubs, entitats, i membres rellevants de la societat civil. Lògicament també a simpatitzants i votants socialistes de tota la vida.
D’aquest llarg treball fet en els darrers sis mesos, se’n desprenen interessants converses i propostes que han estat preses en consideració , sigui en la elaboració de la candidatura o en el programa electoral.
Com a temes més rellevants, cal destacar que un 90% dels entrevistats demanaven fer “foc nou” a tots els partits. Es a dir, davant la moció de censura i la crisi anterior i posterior, la quasi totalitat dels ciutadans consideraven prioritari canviar de cares i de maneres de fer. Demanven jubilar a tots els anteriors actors de l’escena actual de Puig-reig i una aposta per cares joves, a ser possible.
També una part considerable, propera al 75% consideraven correcte l’actuació del partit socialista , en el sentit de no avalar un canvi de govern i donar el govern a CiU . Fins i tot la quasi totalitat no troba bé canviar d’alcalde a mitja legislatura, i menys canviar de programa i de composició de govern. En aquest tema les opinions eren contundents ,fins i tot en casos de persones que no havien votat ni socialista ni esquerra republicana. Els canvis d’alcalde no agraden pràcticament a ningú i menys com es va fer a Puig-reig.
Una part dels entrevistats ,proper al 20 %, creien la versió donada per l’actual Alcalde de que el PSC havia intervingut per interessos extra-municipals. El desconeixement de les actuacions anteriors a la moció de censura i l’incompliment dels acords pactats pels militants del municipi, feia tenir aquesta visió. Visió clarament cambiada quan se’ls explicava que el partit a Puig-reig i a fora havia acordat el trencament del pacte, però mai la moció de censura, i per tant un pacte amb CiU, el partit contra el qual sempre havíem lluitat i més que ningú el difunt Ramon Solà.
La quasi totalitat( proper al 95%) dels entrevistats de colònies consideraven un tracte discriminatori de l’ajuntament envers el seu nucli. Tots ells donaven una llista força llarga de serveis, equipaments, infraestructures en mal estat o inexistents. Creien que l’ajuntament pensava en el poble, però poc en el municipi.
Una altra majoria, superior al 80% , veia amb preocupació el projecte de Cal Vidal, i proper al 100% els que vivien en colònies. Consideraven que l’ajuntament afavoreix clarament l’empresa promotora i que el municipi no en sortirà gaire beneficiat, per no dir perjudicat.
I a la pregunta de qui creia que manava a l’ajuntament, la totalitat dels entrevistats , fins i tot els votants socialistes afirmava que sense cap mena de dubte en Toni Clement, i que es feia el que ell deia.
Per últim a la pregunta de qui veurien bé que encapçalès la candidatura del PSC, sempre es recomanava gent jove, no ficada en conflictes anteriors, i capaç de treballar amb altres.
Si se’ls demanava si veurien bé que fos una dona, tothom considerava que no estaria malament perquè sabien que els altres partits no en portaven en llocs ben situats. Però la major insistència era en la joventut, per facilitar la renovació i treure les “cares de sempre” a Puig-reig.
En definitiva aquest procès de contacte amb la realitat directe ha servit de fotografia i radiografia del pensament de molta gent de Puig-reig que en particular diuen el que realment pensen .
També fruit d’aquestes converses ha estat bona part del programa electoral que presenta el PSC-PM. I en aquest sentit es tindrà una especial atenció a sempre parlar de municipi i no de poble per evitar l’oblit que han sentit els habitants de les colònies.
I també hem tret un panorama majoritàriament d’esquerres, i la gent vol un retorn cap un govern de progrés i d’esquerres que veuen molt més capaç de defensar els interessos dels ciutadans, en comptes d’un de drets com és ara. En aixó coincidien la majoria, en que tenien clar que qui governa i mana a Puig-reig en aquests darrers dos anys és CiU, i els altres son simples comparses o acompanyants.
En resum, ha estat altament instructiu mantenir aquestes converses i apuntar les inquietuts, pensaments i propostes. Es un baròmetre i una excel.lent manera de conéixer el municipi i treure’n les conseqúències oportunes.
Joan Roma i Cunill, Secretari de Política Municipal del PSC al Berguedà.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?