Sunday, April 15, 2007

 
UNA QUERELLA ARXIVADA
Una mostra de que CiU ha canviat cap a posicions impensables, anys enrere, és la manera d’actuar en multituds de llocs . He pogut seguir la seva evolució en aquests 28 anys de democràcia municipal i puc assegurar que res té a veure la vella convergència amb la actual. Ha anat clarament cap a pitjor, i els resultats electorals del 27 de maig confirmaran un contundent càstig en la majoria d’ajuntaments i institucions del país.
I és que el canvi generacional ha produit uns nous càrrecs, més preocupats per la seva situació personal que no pas la del partit i el seu encaix a nivell català. Es increible alguna de les posicions defensades en els darrers tres o quatre anys. La darrera la mantinguda en el Parlament de Catalunya al voltant del futur de l’ Estatut.
Però tornant a casa nostra, he estat durant molts anys coordinador de candidatures municipals al Berguedà i he viscut multitud de situacions inacceptables contra candidats progresistes, o socialistes directament. Quants alcaldes convergents han fet la vida impossible a regidors socialistes ? Quants han actuat de manera antidemocràtica per impedir la presentació de candidatures en els seus pobles ? La llista és llarga i en la majoria de casos amb l’entusiasta col.laboració i participació dels òrgans del partit a la comarca i a nivell nacional.
Que ningú s’estranyi de que molta gent passi factura ara, en les eleccions del dia 27 de maig. Ja és demostratiu de com les coses han canviat, les greus dificultats de CiU per fer llistes en molts pobles on sempre n’havien tingut i on han governat des de fa anys.
Estic convençut d’un canvi radical a la comarca i a la majoria de municipis. I és que els errors es paguen i els errors en política, es paguen doblement.
Una prova també la tenim en el meu poble, Borredà. Arran les eleccions passades, la posició de CiU va canviar radicalment i va passar d’una lleial oposició que havien tingut en el passat, cap una actuació de fer servir totes les armes per anar contra l’equip de govern i especialment contra la meva persona.
Els dos regidors, inicials ,.Joan Pons Tubau i Joan Pallach Yeste, i després Mercè Rota Serra ( en substitució del dimitit Joan Pons) s’han dedicat a presentar dotzenes de denúncies, recursos,etc contra tot i a tot arreu. Una manera de fer perdre el temps i acabar perdent el crèdit que havia tingut CiU en el passat. Denúncies, fonamentades , en molts casos en informacions deformades, documentacions incomplertes o directament inventades que donen com a resultat l’arxivament generalitzat.
Però no en tenien prou amb aixó que calia emprendre altres acusacions molt més personals com dubtar de tenir títol universitari. Cosa gens essencial per tenir un càrrec, però que seria greu sinò fos cert i constés en el currículum, com és en el meu cas i per tant va requerir repartir còpies del diploma de llicenciat obtingut l’any 84. O fer còrrer altres històries inventades sobre temes personals o de patrimoni.
I a la vista de la nul.la eficàcia de les seves accions, donen un pas més presentant una querella plena d’acusacions , en concret 8 capítols , amb multitud de temes deformats, inventats o clarament modificats respecte la realitat. No varen tenir cap problema de declarar sota jurament sobre tot plegat. Al final la justícia ha cregut en les meves declaracions i la documentació probatòria presentada, i ha arxivat la querella. Ara em toca actuar per reclamar danys i perjudicis i castigar una conducta tant reprobable.
Però tot plegat demostra una manera de fer des de tots els punts de vista rebutjable perquè trenca els lògics lligams que ha d’haver-hi entre unes forces polítiques i altres. Els partits per diferents que siguin convé que tinguin punts de connexió i entesa, en cada poble en concret i a la comarca, en general. Nomès des de l’entesa és possible col.laborar i sumar esforços. En aquests darrers anys CiU ha trencat moltes coses i el futur serà complicat per ells. I podrem veure com els resultats del 27 de maig deixen clar un panorama polític molt diferent del que tenim ara.
Joan Roma i Cunill, Conseller de Federació del PSC





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?