Sunday, April 15, 2007

 
QUERELLES I POBLES PETITS

Fa pocs dies, en motiu de la presentació dels caps de llista de CiU a la comarca del Bages, l’ex-president Pujol es queixava de que alguns candidats havien sofert pressions i atacs, cosa inacceptable i considerava que aquesta era una de les causes de no poder presentar candidatures a tot arreu.
Se’m va escapar un somriure al llegir aquestes declaracions ,després d’anys i anys de que candidats socialistes hagin sofert tota mena d’atacs, persecucions ,desqualificacions i tota mena d’impediments per poder-se presentar en municipis presidits per convergents de tota la vida, fins i tot hereus dels temps més obscurs del nostre país.
I no dubto que algun excès s’hagi donat en algun poble, cosa condemnable , en contra d’algun candidat convergent, però serà una excepció. En el nostre cas, eren atacs molt generalitzats, i sovint ben protegits per les altes instàncies del partit i de la Generalitat. Precisament aquesta cobertura les fèia més inacceptables i més escandaloses perquè s’hi barrejaven càrrecs institucionals que haurien d’haver vetllat pel comportament democràtic dels càrrecs municipals.
D’aquells comportaments de CiU s’arriba a la situació actual que durà la coalició a una difícil situació l’endemà de les eleccions municipals del 27 de maig. I alguns poden pensar que m’alegro d’aquesta perspectiva. Es cert que haver viscut en primera persona tantes injustícies i comportaments antidemocràtics, fa que es desitgi un càstig exemplar, però no és menys cert que al país li convé un partit de centre – dreta fort i cohesionat,i amb capacitat per esdevenir alternativa en un futur ,més o menys proper. A la vista de com és governat, ja no n’estic gens convençut.
Puc detallar en primera persona l’evolució tinguda per CiU en el meu municipi, i que es pot aplicar a molts altres de la comarca del Berguedà o de qualsevol altra comarca de Catalunya.
D’aquells primers temps en que era capaç de pactar amb la oposició i governar junts, sense sectarismes ni tractes discriminatoris, envers cap col.lectiu ni sector, es passa poc a poc, cap a situacions més intransigents i quan perd de forma estrident les eleccions, en aquest cas les darreres de 2003, es col.loca en una posició contra tot i contra tots, especialment contra la persona de l’alcalde.Qui signa aquest article i contra ell tot hi val, amb el consentiment i col.laboració de l’aparell del partit , a la comarca i a nivell nacional, que és molt més greu i preocupant com a signe dels canvis operats i de en quines mans ha anat a parar.
En el meu cas, s’han fet servir totes les armes disponibles, denúncies, invencions, falsedats, injúries ,amb usos d’ acusacions que poden semblar ridícules en molts llocs , però que poden fer mal en pobles petits. Acusacions com la de que no tenia cap títol universitari ,tal com figura en el meu currículum i que em va portar a fer fotocòpies del diploma de llicenciat per repartir-lo abundantment, fins d’altres referents a invencions sobre la vida privada o suposades propietats, nomès existents en els caps malalts de qui les feien còrrer.
Quan creuen que contra un enemic, tot s’hi val, es pot acabar presentant una querella, amb continguts deformats, inventats, falsejats o purament formats per atacs personals que no dubten en defensar , sota jurament, davant dels més alts tribunals. Però al final, la veritat s’obre pas i declara que res del que s’ha acusat és cert i s’arxiva tot. Ara mateix, s’iniciarà la segona part que és la petició de responsabilitats per aquestes actuacions i la demanda per danys i perjudicis. Els tribunals tindran la paraula en el meu cas, però que és calcat al que ha passat en altres indrets.
El que demostra que la nova convergència ha perdut els vells orígens i s’ha deixat portar per gent sense escrúpols. He conegut alguns dels nous dirigents i malament aniran sinò se n’alliberen i donen pas a una nova generació, amb ideals i sentiment de país, no de simple ambició de poder a qualsevol preu. Els resultats del 27 de maig seran exemplars contra la manera d’actuar, abans descrita en el meu poble o en tants altres del país.
Joan Roma i Cunill, Conseller de Federació del PSC





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?