Tuesday, March 13, 2007

 
RESPOSTA DE JOAN ROMA A LES FALSES ACUSACIONS DE CiU
Em sap greu haver d’aparèixer en aquest butlletí per defensar-me d’unes greus acusacions fetes per CiU amb l’alcaldessa, Montserrat Ribera al capdavant. No em podia creure que algú fos tant insensat com per acusar-me d’haver actuat contra el projecte de la residència de la tercera edat , i a més haver-ho fet d’acord amb l’Ignasi.
I no solament així apareixia en el butlletí de CiU sinó que sembla que s’ho creguin ells i tot. Tenim, doncs, dues greus acusacions. Una en contra meva en tant que ex-diputat al Parlament pel PSC, i una contra l’Ignasi per suposadament haver promogut o col·laborat en inventades visites a Barcelona per paralitzar ajudes o demanar-ne la seva suspensió.
Que algú m’acusi a mi de suposades maldats, ja hi estic acostumat per part de CiU. Tot sovint quan eren incapaços de solucionar coses ,s’inventaven intervencions meves per anar-hi en contra. Però em causa indignació que hi barregin a l’Ignasi en aquests atacs. A Guardiola i a la comarca ens coneixem tots i tothom sap la credibilitat que tenen uns i altres, però no puc permetre acusacions sense cap fonament, en un tema tant sagrat com són els equipaments per la tercera edat.
Com a diputat vaig intervenir en centenars de projectes arreu de la comarca, ajudant i col·laborant a fer-los realitzables i per descomptat també a Guardiola. En poden donar fe tots els que han estat a l’ajuntament en els darrers 25 anys i els propis funcionaris municipals. Sempre amb intervencions a favor , mai en contra ni abans ni ara. I això ha estat així a Guardiola i a qualsevol altre poble de la comarca. Era lògic que en tant que diputat del PSC m’ocupés especialment dels ajuntaments governats per aquest partit, però vaig ajudar a molts altres governats per CiU i mai, repeteixo mai, vaig fer res que pogués perjudicar a cap ajuntament fos del color polític que fos.
Tornant a Guardiola i pel que fa la residència , tant en temps de l’Ignasi com alcalde com en aquests darrers 4 anys, vaig demanar informació i documentació a la Generalitat per saber quines possibilitats tenia una residència aquí per rebre subvencions de Benestar Social i tenir un conveni que garantís el seu funcionament posterior.
Les respostes del govern de la Generalitat en els darrers 10 anys sempre han estat les mateixes. A l’Alt Berguedà la necessitat de places de residència per la tercera edat estaven cobertes amb les residències de La Pobla i Bagà , i la Generalitat no subvencionaria ni signaria cap conveni amb cap altra. Així ho va contestar la Consellera de CiU, Irene Rigau, i la de ERC Anna Simó. La raó era que el Berguedà està entre les 5 comarques més ben dotades de places de la 3a edat de Catalunya, i a més hi havia els projectes d’ampliació de les dues residències ( Bagà i La Pobla) fins les 80 o 82 places cadascuna.
Es més, en aquests darrers anys es va informar de que les prioritats del govern passaven, no tant per construir residències, com per facilitar que la gent gran pogués quedar-se a casa seva , tot proporcionant més i millors serveis d’atenció domiciliària. És a dir, ara es donen molts més diners als ajuntaments per contractar treballadores socials i altres serveis, com els relacionats amb la llei de dependència per persones amb greus problemes per estar soles.
En resum, es pot comprovar com aquestes informacions són certes , tant pel que fa Guardiola com a Cercs que també volia fer una residència i que va congelar el projecte a la vista d’aquestes respostes de la Generalitat. A Guardiola no es va voler fer cas d’aquest panorama i l’alcaldessa va iniciar l’enderroc de les antigues escoles sabent que Benestar Social no col·laboraria en la construcció de la residència ni en el seu futur manteniment. Fins i tot se li va dir personalment per part de l’anterior consellera d’ERC Anna Simó. Aquesta és la realitat, pura i dura.
I afirmo solemnement que mai he acompanyat l’Ignasi a Barcelona ni a cap altre lloc en res relacionat a entorpir ajudes, aprovacions, construccions o informes de cap mena relacionades amb la residència o amb cap altra obra de Guardiola. I proclamo que tot l’exposat en el butlletí de CiU a Guardiola és mentida i l’alcaldessa sap que ho és. Es indignant que una persona que ostenta un càrrec institucional sigui capaç d’injuriar i calumniar sense cap prova. I no la trobarà mai perquè no existeix . Lamento aquesta manera d’actuar de CiU i de Montserrat Ribera que ja en altres ocasions ha mostrat maneres de fer que haurien d’estar fora de la política seriosa i honesta.
Joan Roma i Cunill, ex – diputat al Parlament pel PSC.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?