Tuesday, March 06, 2007

 
DECISIÓ VALENTA I PROGRESSISTA
Si una cosa demana la gent a les administracions és que pensin en els seus problemes i hi posin remei, toqui a qui toqui fer-ho. Massa sovint veuen com unes es passen la pilota a les altres i els problemes continuen sense solucionar-se. Ara tenim un bon exemple d'una decisió valenta, progressista, i llargament esperada. La millora de la mobilitat en una part de la comarca. En aquest cas ,entre Berga i Gironella.
Fa ben pocs dies que els tinents d'alcalde de Berga, Josep Xoy (ERC) i el de Gironella , Joan Torra (PSC) varen presentar l'acord definitiu per posar en marxa una experiència pilot llargament estudiada i molt esperada per tota la comarca. I dic tota la comarca perquè del resultat que tingui, en depenen futurs projectes per altres indrets del Berguedà.
Fa molts anys que ens queixem de les deficients comunicacions que tenim entre els pobles de la comarca. També podríem afegir-hi de la comarca, cap a Manresa i Barcelona, però aquest és un tema per un proper article. Ara tornem al Berguedà.
Davant aquest problema tenim dues posicions possibles. La de la permanent queixa i lamentació, a la espera de que algú ho solucioni. O la de posar en marxa un projecte pilot que demostri la viabilitat tècnica, i econòmica de la solució. Berga i Gironella han optat per tirar endavant aquesta segona opció. Arriscada, però molt interessant perquè permetrà donar un bon i necessari servei, entre els dos principals municipis de la comarca, i perquè dintre d'un cert temps podem tenir els elements indispensables per sol.licitar que sigui la Generalitat la que garanteixi aquest servei, ampliant la concessió de l'empresa concessionària.
I és que amb lamentacions mai resoldrem els problemes del Berguedà. Hem de ser positius i valents en els plantejaments i en les solucions. I donar exemple. Es evident que el bus urbà entre Berga i Gironella va en aquest sentit. D'aquí que en la darrera reunió del Consell Polític del PSC a la comarca animessim a Joan Torra, en tant que dirigent del PSC a la comarca, primer tinent d'alcalde de Gironella i portaveu del grup socialista en el Consell Comarcal , a arribar a un acord definitiu amb Berga per poder fer realitat aquest projecte el més aviat millor. La nostra enhorabona als dos ajuntaments per aquest acord.
Però , vull també remarcar el que té de progressista aquesta decisió. Es un exemple clar de la gran distància entre ajuntaments governats per partits de progrès, dels altres governats per partits conservadors. Els primers generen projectes, serveis i equipaments especialment pensats per les classes més necessitades. També per primar el transport col.lectiu per davant del individual. Per apropar els municipis, en comptes de continuar amb l'individualisme i l'aillament. Els altres ja els està bé com van les coses o prefereixen lamentar-se , passant les culpes a d'altres administracions.
Curiosament el projecte inicial de bus urbà estava pensat per donar servei a Berga - Gironella - Puig-reig, i així s'havia plantejat amb els governs municipals dels tres municipis quan tots tres coincidien en ser governs de progrès. Es a dir formats per pactes entre PSC i ERC . Canviat el govern de Puig-reig , primer ERC-PSC, i ara CiU - Grup Mixt, se'n surten del projecte i abandonen la idea de millorar sensiblement les comunicacions entre els 3 principals municipis de la comarca, tenint en compte que tots tenen colònies industrials especialment mal comunicades entre elles i amb els nuclis urbans principals. Després dirà CiU que li preocupa el transport públic.
Però bé, el projecte es va refer i repensar amb els dos municipis , principals impulsors de la iniciativa : Berga i Gironella, els quals l'han tirat endavant i el fan realitat. I aquesta realitat és la que varen presentar els Srs Xoy, per Berga i Torra, per Gironella. Podem estar tots segurs que aquest pas donat tindrà continuitat, i no solament això, sinó que serà copiat i plantejat a la Generalitat per aconseguir el seu suport, primer, i la seva responsabilitat, després.
Joan Roma i Cunill, Conseller de Federació del PSC.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?