Tuesday, March 27, 2007

 
APOSTA PROGRESSISTA
Fa pocs dies que es va anunciar la posta en funcionament del bus urbà per enllaçar Berga amb Gironella. De fet inicialment estava previst enllaçar Berga - Gironella -Puig-reig, però el canvi de govern de progrés per un de conservador a Puig-reig va motivar la retirada d'aquest ajuntament .
Amb tot estem davant d'un fet rellevant a la nostra comarca. Es la primera vegada que dos ajuntaments "s'atreveixen " a donar un pas important com aquest i aposten per una millora de la mobilitat entre dos municipis que tenen diversos nuclis i unes comunicacions clarament deficients.
Del resultat d'aquesta experiència s'entreuran altres propostes a la mateixa comarca. I si els resultats son raonablement bons podrem demanar a la Generalitat la conversió d'aquestes rutes experimentals en regulars.
Hem de felicitar, doncs, l'atreviment i valentia dels negociadors, Josep Xoy(ERC) per part de l'ajuntament de Berga i de Joan Torra (PSC) per part de l'ajuntament de Gironella. No ha estat fàcil arribar a l'acord, sobretot després de la retirada de Puig-reig. Però precisament aquesta retirada i les declaracions de CiU mostren fins a quin punt ens separen les distàncies ideològiques i de prioritats.
CiU ben sovint critica les males comunicacions a la comarca i reclama més serveis intermunicipals i resulta que quan dos ajuntaments tiren endavant un projecte realment innovador, el consideren innecessari i no el recolzen. Estranya posició la d'aquest partit alhora de defensar les millores en la mobilitat. Precisament d'aquesta proposta en poden sortir d'altres de similars per unir altres pobles i finalment apuntar-hi la Generalitat per consolidar-les de cara el futur.
De totes maneres van bé aquestes contradiccions perquè demostren que també des dels ajuntaments es poden fer polítiques sensiblement diferents uns partits dels altres. Si uns es diuen progressistes no és per simple questió de nom sinó perquè realment pensen en els més necessitats i més faltats de serveis. I el fer possible anar amb transport col.lectiu té un interés social evident alhora que aposta per fomentar el bus per davant del vehicle individual. I facilita transport a moltes persones grans o joves que no disposen d'altres mitjans per moure's per la comarca.
També posa de manifest aquesta iniciativa el mal funcionament del Consell Comarcal, organisme que hauria de tenir com a prioritat el relligament dels municipis de la comarca des de tots els punts de vista, i el de la mobilitat és un dels essencials.
En fi, predicar amb l'exemple és la millor manera de governar i passar al davant suposa un exemple de valentia que d'altres tindran en compte. Des del PSC hem fet arribar a la Generalitat la necessitat de millorar el servei col.lectiu de transport, conscients de que la nostra comarca és complicada des de tots els punts de vista: gran dispersió, petits municipis, carreteres força complicades, etc, però poc a poc es van millorant les vies de comunicació i amb elles hauria d'arribar la millora del transport públic.
Ara veurem el resultat de la proposta. Caldrà esperar uns mesos per fer la primera valoració i en funció dels resultats es podrà proposar un increment del servei o la seva modificació per fer-la factible amb les necessitats dels usuaris. En qualsevol cas, felicitem els ajuntaments de Berga i Gironella per aquesta iniciativa i als dos primers tinents d'alcalde, Josep Xoy i Joan Torra que l'han negociada i portada a terme.
Joan Roma i Cunill, Conseller de Federació del PSC.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?