Thursday, January 18, 2007

 
SANT LLORENÇ, COM EXEMPLE.

En els pocs mesos que queden per les eleccions municipals assistim als lògics debats sobre candidats, primer, i sobre programes electorals ,després. Uns i altres son importants per cada poble en concret, perquè d’ells en depèn el futur immediat.
Ho he dit nombroses vegades i ara ho reitero que el futur d’un poble o ciutat pot ser radicalment diferent, en funció de l’equip de govern que governa l’ajuntament. I és que l’ajuntament pot incentivar o desmotivar iniciatives internes que facin anar el poble cap uns objectius o uns altres.
D’exemples en tenim a dotzenes a tot el país, i lògicament també en el Solsonès. Avui em referiré a un d’ells: Sant Llorenç de Morunys. Un municipi que conec bé des de fa molts anys i amb el qual he tingut ocasió de col·laborar en diferents èpoques des de l’inici de la democràcia municipal.
No pecaré de falta d’objectivitat si afirmo que dels 7 mandats democràtics, el més actiu i beneficiós pel poble ha estat aquest darrer, el que estem a punt de culminar en les eleccions municipals del 27 de maig. Tots els anteriors havien fet diverses actuacions , més o menys àmplies i profitoses, dotant el poble de infraestructures i serveis, com el de la residència que va ser el més espectacular en un poble petit com Sant Llorenç, però ha estat en aquests darrers quatre anys quan s’ha emprès un programa d’inversions en tots els dominis més indispensables.
El volum d’inversions, i amb ell de subvencions aconseguides de les diferents institucions ha estat el més espectacular i divers, perquè ha tocat totes i cadascuna de les possibilitats que ha tingut al davant. I tot plegat amb un equip administratiu diminut, molt per sota del que hauria de tenir un municipi amb aquesta activitat.
I és que s’ha hagut d’actuar en multitud de camps essencials que van des de l’escolar per garantir guarderia, a històric – cultural, completant la restauració del magnífic Monestir, al viari amb diverses pavimentacions i urbanitzacions , fins l’ esportiu amb unes piscines a l’aire lliure, però ja pensades per ser cobertes el dia de demà i així poder donar servei tot l’any a la gent del poble i els nombrosos segons residents i turistes en general que van a esquiar a Port del Comte.
L’equip de govern format per El Comú i ERC, ha estat ben avingut i altament eficaç, la millor manera perquè un ajuntament actuï eficientment. A dia d’avui, Sant Llorenç és un bon exemple del que un ajuntament actiu pot ser capaç de fer.
De fet, un dels principals mèrits de tot alcalde, és aprofitar les ocasions de dintre i de fora del poble per sumar esforços i aconseguir realitzar tot allò que creu necessari perquè el poble tingui un bon present i un prometedor futur. Puc donar fe, que el treball ha estat intens cap a dintre el poble i cap enfora, i una bona prova en son les obres de la carretera cap a Berga, en la seva primera fase i la redacció del projecte de la segona fase que ha de portar la nova carretera fins a Berga. Aquesta i la renovació total de la carretera de La Llosa son també resultats de gestions fetes ,ben resoltes i clarament positius per a tothom. I que ningú digui que ja estaven previstes perquè hem passat anys i panys sense que es fessin anteriorment.
En definitiva, he volgut posar Sant Llorenç com exemple del que es pot fer des d’un ajuntament, per animar a la gent a participar en les properes eleccions municipals. Tothom qui vulgui és a temps de col·laborar en una tasca tant engrescadora com la de transformar el poble i adequar-lo a les necessitats presents i futures. El 27 de maig s’elegiran els equips per dur-ho a terme. Si no s’hi participa ,després no ens en lamentem dels resultats.
Joan Roma i Cunill, Conseller de Federació del PSC.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?