Thursday, January 25, 2007

 
EL PSC VOL DEIXAR CLARA LA SITUACIÓ DE PUIG-REIG
A la vista de l’anunci dels antics regidors, presentats en la candidatura del PSC, de presentar-se per ICV, constatem un nou engany als ciutadans de Puig-reig, per quan en el moment de ser apartats del partit, varen prometre presentar-se com independents.
El terme independent la gent l’entén com no lligat a cap partit, i aquest no serà el cas dels dos regidors. Han acordat presentar-se com independents, però sota un partit com és ICV. Evidentment son lliures de fer-ho, però ,millor deixar les coses clares des d’ara.
També hem de deixar clar el comportament d’ICV ,de presentar en una candidatura seva, regidors apartats pel PSC, i per tant ,en cas de treure representació municipal a les eleccions del 27 de maig, el PSC no es considerarà lligat al compromís de propiciar “pactes de progrés” amb aquesta candidatura.
Un possible pacte de progrès a Puig-reig es pot produir amb ERC, però no amb ICV, si acaben presentant els actuals regidors Dominguez i Picado. No per presentar-se sota unes sigles ,ja poden ser considerats com representants d’aquestes mateixes sigles.
Comprenem els problemes d’ICV per fer llistes a la comarca del Berguedà, però no serà amb iniciatives com la de Puig-reig com reforçaran el seu paper ni li donaran una especial credibilitat.
Pel que fa la candidatura del PSC, tal com varem prometre s’està elaborant amb candidats independents, en la seva major part, i amb aportacions de vàries persones que tot i no formar part de la candidatura han decidit participar-hi a nivell de programa electoral.
Fem una previsió de entre dues i tres setmanes, el temps per disposar de la major part de la candidatura i la elecció del cap de llista.
Precisament no hem volgut còrrer per aconseguir uns bons candidats, a nivell personal, però amb una clara representació territorial, en un municipi prou ampli i amb colònies que mereixen tenir-hi algun candidat per tal de elaborar un programa que contempli tota la varietat que té Puig-reig.
Per últim, davant diferents rumors sobre la presència de Anna Santasunna com a cap de llista, hem de manifestar que ella anirà a la llista com a persona valuosa, preparada i representativa del teixit social actiu de Puig-reig, però no en tant que candidata a alcaldessa, sinò en un altre lloc de la candidatura, així com el seu germà Ramon que sempre ha estat en totes les activitats i mobilitzacions a favor d’un millor tractament de les aspiracions del municipi de Puig-reig.
L’Anna és una de les militantes històriques de Puig-reig, però el Ramon és independent. NO ha estat mai afilitat a cap partit, però tots dos son fills del qui ha estat per nosaltres el referent socialista i sindical, en Ton Santasusanna, regidor a l’inici de la democràcia i activista sindical i social, del qual tots els socialistes n’estem molt orgullosos.
I per acabar, manifestar que en els darrers dos mesos ens hem entrevistat amb nombroses persones de Puig-reig, i totes elles han valorat positivament la posició del PSC i han cregut convenient fer foc nou a les llistes, amb un ànim de renovació general i d’obrir una nova etapa en el municipi.
Sincerament creiem que estem en aquest ànim i proposta. Una nova candidatura per un nou temps, amb voluntat de renovar un nou pacte de progrés amb un paper molt més destacat a l’ajuntament com a conseqüència d’uns millors resultats electorals del PSC.
Joan Roma i Cunill, Secretari Política Municipal del PSC – Berguedà.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?