Friday, December 01, 2006

 
UNA NOVA GENERACIÓ
En relativament poc temps hem vist passar a la jubilació a Ramon Llumà, el qual per edat i dedicació ja li tocava. Després ho ha fet a nivell polític F. X. Ballabriga que continua actiu a nivell laboral, i per edat encara li queden uns quants anys de treball. I ara ens anuncia la seva retirada el president del Consell Comarcal, Joan Serra. Per edat encara podria estar actiu uns quants anys més, però ha decidit girar full a la activitat política de primera fila.
Amb ell, i de fet amb ells, es tanca tot una vida solsonina. Son vint-i-cinc anys de presència en els màxims nivells de la vida municipal i comarcal i obren la via a una nova generació.
El nostre país és excepcional pel que fa la vida política, perquè la llarga dictadura no va permetre la dedicació política a l’edat habitual en altres indrets de llarga vida democràtica. Ara, persones al voltant dels cinquanta i pocs semblen ja molt vells a nivell polític. Han estat al davant de determinades institucions “tota la vida”, tot i que parlem de 10,15 o 20 anys i de fet son molts, però ben habituals en altres llocs.
Però aquí varem partir de 0 l’any 79 amb les primeres eleccions municipals. Ben aviat tindrem les vuitenes. I deu n’hi do pels qui hi som des del primer dia. Per una banda el temps passa ràpidament, però per altra, sembla que estem en un altre món. Tants son els canvis operats en aquests anys.
I tard o d’hora ha d’arribar el relleu i no sempre es troba l’adequat o l’esperat. Son interessants les reflexions de Joan Serra a l’entorn de la necessitat de donar pas a una nova generació i de que tots els “vells càrrecs” reflexionin sobre el seu futur immediat i facin el mateix.
El problema sorgeix en els pobles petits, en que poca gent que hi ha ,encara n’hi ha menys decidida a mullar-se per la comunitat i entrar a l’ajuntament. Una bona part de les joves generacions no volen patir els maldecaps lligats a càrrecs institucionals. Sobretot perquè son problemes constants i de cada dia. Seria més senzill trobar gent per períodes més curts, però 4 anys son molts anys per a molta gent. I això d’anar a treballar en hores lliures, sense cobrar i sent criticat per tots cantons, no sempre s’aguanta estoicament.
Així,doncs, benvinguda sigui la retirada , en aquest cas de Joan Serra, perquè deixa enrere una trajectòria que podrà ser jutjada amb més tranquil·litat dintre d’uns anys i perquè obliga a moure fitxa a d’altra gent. I la renovació en aquests nivells sempre és interessant.
Joan Roma i Cunill, Conseller de Federació del PSC





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?