Monday, November 06, 2006

 
LA SEGONA OPORTUNITAT
En moltes ocasions diem que tothom mereix una segona oportunitat i en el cas del govern de la Generalitat és just que se li doni, malgrat les nombroses ocasions que ens ha fet patir a tots plegats.
He viscut de mot a prop bona part de les desavinences de l’anterior govern i puc assegurar que molts eren artificials o produïdes per falta d’experiència . D’aquí que els consellers o conselleres que provenien de la política municipal tenien molta més mà esquerra per resoldre els problemes que no pas els que no havien passat per aquest aprenentatge. Era el cas del PSC respecte de ERC.
Ara, l’experiència ha de servir per no repetir errors i per anar per feina tenint clares les regles de joc. El govern és de tots i implica a tots, en les seves decisions ,agradin o no ,estesin en el programa electoral d’uns i no dels altres. Al final tothom ha d’acceptar el resultat i fer-lo seu i defensar-lo com a propi. Es el que fem els equips de govern en els ajuntaments on hi ha pactes entre diferents forces polítiques.
La nova etapa serà radicalment diferent de l’anterior. Ja no hi ha un Estatut que xucli la major part dels esforços i dedicació dels partits ni que distregui l’atenció dels problemes diaris de la gent. Ara toca desplegar-lo, però sobretot gestionar tots els recursos de la Generalitat. I fer-ho en una direcció molt diferent de la que tenia en temps de CiU.
Arribats a l’acord de govern, ara toca precisar el programa conjunt i el repartiment de les àrees. Temes tots ells importants perquè és essencial posar a cada lloc la persona més indicada. En el passat hem vist alguns dirigents mal col·locats. S’ha de prioritzar la eficàcia, i no tant els partits que conformen el govern. Un dirigent potser adient en un càrrec i no en un altre, s’han de buscar els millors encaixos per cadascú perquè serà la millor garantia de governar bé.
En ben poc temps tindrem la oportunitat de veure els resultats. Ho hem dit tots, però l’experiència passada ha de servir perquè certs comportaments no es repeteixen, però sobretot per millorar la eficàcia. I amb un president com José Montilla podem estar segurs que la rigorositat, serietat i transparència seran constants. Veurem ben aviat els grans canvis acordats.
Joan Roma i Cunill, diputat en funcions pel PSC. Article per Celsona.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?