Thursday, November 23, 2006

 
A FINALS DE DESEMBRE LA GENERALITAT PENSA TENIR INSTAL.LAT A LA FIGUERASSA L’EQUIP PER DONAR COBERTURA DE BANDA AMPLA A LA ZONA CENTRAL DEL BERGUEDÀ.

Des de fa prop de tres anys, com Alcalde de Borredà, he fet nombroses gestions prop de la Generalitat i d’algunes grans empreses de telecomunicacions per tal de saber la programació per poder disposar de ADSL en el municipi.
Les grans empreses no han mostrat cap interès en arribar a la comarca degut a la seva petitesa i escassetat d’expectatives de negoci.
Pel que fa la Generalitat va fracassar el projecte de repartiment del territori en dues parts, cedides a dues empreses, les quals no varen tenir capacitat tècnica ni econòmica per complir els compromisos. El nou govern va haver de gestionar aquest fracàs i iniciar una nova actuació per garantir aquest servei.
Avui he rebut la informació fidedigna de que en poc més d’un mes es disposarà de tot l’equip necessari per donar cobertura a la zona central i paral·lelament altres zones de la comarca també rebran els equips corresponents.
Amb aquest equipament es podrà posar en marxa el servei de banda ampla rural a tots els municipis que rebin senyal d’aquest punt o dels altres de la comarca. En el nostre cas la empresa concessionària és IBERBANDA, la qual haurà d’estendre la xarxa i facilitar les connexions.
Així,doncs, a partir del mes de gener podríem iniciar els tràmits de connexió i finalment entrar amb bon peu en l’era de les noves tecnologies. Aquest és un servei ja indispensable per la majoria d’empreses, i també per els particulars que volen estar connectats amb tot el món.
Com ja he fet en aquests tres anys aniré fent un seguiment de tot el procés per comprovar que no té cap altre retard i per demanar a la empresa concessionària que posi tot l’interès en desplegar-se a la comarca perquè a dia d’avui hi ha un gran nombre d’usuaris potencials.
Joan Roma i Cunill, Alcalde de Borredà.


NOTA PELS INTERESSATS DE BORREDÀ.
Avui he enviat aquesta nota de premsa als mitjans de comunicació comarcals. Vull afegir que estic en negociacions amb Localret ( és l’organisme que agrupa tots els ajuntaments interessats en noves tecnologies, de la qual Borredà en forma part) per tal de que accelerin el màxim aquest desplegament.
De totes maneres, l’empresa IBERBANDA, té enormes feines per cobrir tot el territori i atendre totes les peticions, de manera que encara que a principis de gener tinguem cobertura el que hem de tenir posteriorment és el servei corresponent.
Si voleu tenir informació directa i demostrar que a Borredà poden trobar-hi molts futurs usuaris podeu telefonar al : 1631 o entrar a la web: iberbanda.cat.
Si hi ha altres novetats ja us les faré saber oportunament.
Salutacions.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?