Monday, October 23, 2006

 
UN PAS DECISIU
Feia anys que unes eleccions no suposaven un pas tant decisiu com les del dia de Tots Sants. I ho son per a tothom. En primer lloc pels propis partits que es presenten. Tots ells s’encaminaran cap un futur molt diferent, en funció de si guanyen o perden. De si entren en el govern o es queden a la oposició. Tots ho saben i la campanya demostra aquesta alta responsabilitat.
Però, serà el país el que en surti més ben parat o menys, en funció de qui presideixi el nou govern. Els governs estan formats per persones i la seva preparació, serietat i honestedat son fonamentals perquè el resultat de la seva acció sigui positiva o negativa.
Al llarg de setze anys en el Parlament, però ja abans des de l’ajuntament i en contacte amb el govern de la Generalitat he pogut valorar la feina de tots els consellers i conselleres. Em faig creus de com es varen poder posar en tant alta responsabilitat a alguns dels que hem tingut. I podem tremolar tots plegats si alguns vells coneguts tornen al govern.
Governar no és improvisar, fer amics o procurar no fer gaire soroll per passar desapercebut. Cal prendre decisions valentes, i fer funcionar la maquinària administrativa amb eficàcia i rapidesa.
I francament, el país ha canviat en aquests darrers tres anys de govern. Ha canviat molt i per a bé. En som testimonis tots els alcaldes en les nostres relacions amb un govern que respecta l’autonomia municipal i que no té por a descentralitzar-se ni a desconcentrar-se perquè considera que és el millor per la gent.
I de fet governem per a la gent i la gent vol solucions ràpides i eficaces a les seves necessitats. No que les institucions entrin en batalletes entre elles. CiU sempre ha considerat els ajuntaments com uns adversaris no fiables. Sempre els ha menystingut i mal finançat. I son els que més serveis donen als ciutadans. Millorant els ajuntaments es millora el país, i aquest govern ho ha fet.
Però és que tornar CiU al govern seria un pas enrere immens. En un moment en que els canvis s’estan produint i consolidant, no es pot anar enrere sinó cal continuar avançant i modernitzant totes les estructures del país. Podem veure com el PSC aporta tots els elements per la transformació real del país cap un món més just, més sostenible, més respectuós.
Catalunya necessita atrapar el temps perdut i tornar a ser la locomotora d’ Espanya. No ha de perdre temps en disquisicions inútils, o en batalles identitàries. Ha d’anar per feina i fer la que no va fer CiU durant tants anys. El país té immenses potencialitats que CiU no va aprofitar i que ara han aparegut. Una d’elles, la suma de totes les institucions per anar juntes cap el mateix destí. Sembla fàcil i ben prudent, doncs, amb CiU mai va ser possible. La desconfiança i la mala gestió varen complicar les coses més essencials.
El país necessita ara un President com en José Montilla que té les coses clares i busca l’eficàcia i al resolució dels problemes diaris de la gent. I té al darrere un magnífic equip de gent preparada i amb solvència demostrada en aquest govern o en els ajuntaments que presidien. Es tota una garantia per endegar la propera etapa. Les aventures en política no son mai aconsellables, i tornar enrere encara menys. Per això Montilla és la seguretat i la tranquil·litat, davant un Artur Mas, prepotent i envoltat de velles figures que ja ens varen fer patir durant massa temps.
Es hora de garantir la continuïtat del projecte iniciat, cal consolidar-lo, reforçar-lo i completar-lo. La millor persona per fer-ho ja la tenim i és de solvència contrastada àmpliament.
Joan Roma i Cunill, Diputat al Parlament pel PSC. Article per Regió 7.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?