Tuesday, October 10, 2006

 
LA REPRESENTACIÓ COMARCAL
Cada partit promet unes coses i després uns les compleixen i altres,no. De promeses incomplertes el Berguedà en sap molt degut a la llarga etapa de governs de CiU a la Generalitat.
Faig aquesta introducció al cap d’un parell de setmanes que hagin aparegut en el DOGC les candidatures dels diferents partits . I ja podem veure en aquest tema que l’únic partit que presenta una persona amb garanties de ser elegida diputada és el PSC en la candidata Judit Carreras. Va en el número 23 , quan el PSC va treure 29 diputats en les passades eleccions al Parlament.
CiU en boca del seu candidat Artur Mas ha manifestat l’entusiasme per la Catalunya interior i fins i tot s’ha permès criticar una inventada major inversió a l’àrea metropolitana ,en detriment del món rural.
Va prometre que això canviaria si CiU retornés al govern. Com a mostra d’aquest entusiasme cap a l’interior del país podem veure com la candidata millor situada de CiU a les comarques centrals, és Montserrat Ribera que va en el número 28. Recordem que CiU va treure 25 diputats a la província de Barcelona en les passades eleccions.
Aquí tenim un primer gran exemple de que una cosa són les paraules i altra ,els fets. Es pràcticament segur que les comarques del Bages, Berguedà i Solsonès no tindran cap representació en el Parlament provinent de CiU. Bonica manera de reforçar el paper de la Catalunya interior.
Però és bo recordar els temps passats per contrastar aquest entusiasme d’ Artur Mas pel món rural en el moment actual i de cara a aconseguir vots, respecte el que aquest mateix polític feia tres anys enrere. I és que les xifres no menteixen, i els alcaldes estem en un magnífic lloc per comprovar-ho.
Els petits municipis hem comprovat un canvi substancial del govern de la Generalitat en matèria d’ajuts destinats a projectes essencials per la millora del món rural. Des d’increments notables per electrificacions rurals, portades d’aigua, millora de camins, renovacions de consultoris mèdics, o instal·lacions educatives i esportives, passant per un increment notable dels fons de cooperació municipal. A l’igual que un canvi espectacular en el tracte i respecte a les decisions municipals en matèria de projectes ,infraestructures i equipaments.
Però també el conjunt de la comarca ha vist arribada l’hora de la millora de les comunicacions transversals, a més de finalitzar bé projectes mal plantejats i mal portats com el del carrilet de La Pobla de Lillet, o fer un plantejament seriós en el projecte de Coll de Pal, o ara mateix tenir a punt el conveni per la creació del gran polígon comarcal d’ Olvan. Ha estat el nou govern el que ha aprovat el pla director de les colònies industrials, i ha promogut i finançat les grans inversions en matèria de serveis per tota la comarca com la ampliació de l’Hospital de Berga ,o el nou edifici judicial.
Sempre la realitat acaba posant les coses en el seu lloc. I la gent té a la vista qui compleix i qui no. El Berguedà hem estat presents directament en el Parlament, per mitjà de la meva persona. Ara l’únic partit que planteja la continuïtat és el PSC. Convé tenir-ho ben present perquè som els únics que prometem el que després complim.
Joan Roma i Cunill, Diputat al Parlament pel PSC. Article Regió 7-setmanari berguedà.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?