Tuesday, October 10, 2006

 
EL SOLSONÈS EN EL PARLAMENT

Van bé les campanyes electorals perquè alguns partits surten retratats per les declaracions que fan a la recerca dels vots perduts. Aquest és el cas d’ Artur Mas que de sobte demostra un entusiasme pel món rural mai vist en els seus temps de governant a la Generalitat.
Ens ha dit recentment que el nou govern ha invertit massa en l’àrea metropolitana i que això ha motivat un “oblit” de les zones rurals. Home , pels qui portem ja uns anys voltant per aquestes terres convé fer un breu repàs de la realitat que contrasta totalment amb aquesta declaració de principis. Perquè ell, ara com a candidat, pretén redreçar la situació. Es a dir, tenir més en compte la Catalunya interior que no pas el govern actual.
D’entrada cal dir que la primera mesura presa per CiU és la de deixar la comarca sense representació directa en el Parlament.
Es a dir, el Solsonès no tindrà cap diputat. Es més, la primera representant de CiU a la Catalunya central, és Montserrat Ribera, alcaldessa de Guardiola de Berguedà que va en el número 28 de la província de Barcelona, quan CiU en va treure 25 a les passades eleccions. Així,doncs, és segur que les comarques del Bages, Berguedà i Solsonès que hem anat sempre ben acompanyades, no tindrà cap diputat en el Parlament per CiU.
El PSC n’hi té 2 amb garanties de sortir elegits. En el número 9 l’actual Conseller de Treball i Indústria, i ex- alcalde de Manresa, Jordi Valls i en el número 23 a Judit Carreras d’ Olvan . Cal recordar que el PSC va treure 29 diputats a les passades eleccions.
En resum, el PSC es podrà ocupar directament del Solsonès perquè tindrem un diputat a la comarca del Bages i una diputada del Berguedà. Reitero que CiU no té previst tenir-ne cap en cap de les 3 comarques de la Catalunya central. Home, com a primera actuació a favor de l’interior de Catalunya no és massa encertada.
Però és bo recordar altres situacions. Pels qui som alcaldes de pagès, podem contrastar les atencions tingudes per CiU i les donades pel govern actual. S’han ampliat les ajudes per electrificacions rurals, per arranjament de camins, per millores de portades d’aigua, per renovacions de consultoris mèdics, o per instal·lacions educatives o esportives.
Es el govern que ha resolt el traspàs de la carretera de La Llosa del Cavall , l’ha renovada i l’ha feta pagar pel Govern Central. Es el govern que arregla la carretera de Sant Llorenç de Morunys a Berga, en el primer tram i que dissenya el segon tram fins a la capital del Berguedà. Es el govern que ha reagrupat la ZER Solsonès, o que ha posat ordre en el funcionament sanitari, i de trasllats. El que ha millorat la relació amb els ajuntaments i els ha dotat de més finançament.
Sovint les paraules traicionen el subconscient. I a Artur Mas li ha passat. Ara promet tot allò que el seu govern no va fer quan en tenia ocasió. Perquè l’hem de creure ara ? els governs de CiU han estat enormement centralistes. El poder estava concentrat a Barcelona. Ara les delegacions territorials tenen poder de decisió. Es bo recordar tot això en un moment que la recerca de vots fa dir coses que ni es creuen els qui les pronuncien.
Fins ara m’he ocupat directament de la comarca i l’he defensada en el Parlament. Seré substituït en aquesta feina per dues persones que faran el mateix. Es a dir, el PSC serà l´únic partit amb representació a les dues comarques veïnes que sempre hem compartit necessitats similars. Això son fets i no paraules.
Joan Roma i Cunill, Diputat al Parlament pel PSC. Article Regió 7 –setmanari solsonès.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?