Tuesday, September 12, 2006

 
SORPRENENT ESQUERRA
Pels qui portem un grapat d’anys en política i hem viscut molts episodis en el Parlament i a fora, no deixa de sorprendre’ns la falta d’autocrítica per part d’ ERC. I ens indignen especialment algunes afirmacions i acusacions que res tenen a veure amb la realitat. Es més, sovint emmascaren una altra realitat molt diferent.
Aquesta introducció ve a tomb de diverses afirmacions dels principals dirigents republicans a l’entorn del període de govern del tripartit i de l’eficàcia d’uns i altres en el Consell Executiu.
Dir alegrement que els consellers republicans eren els més populars, els més efectius i els més dedicats al bé general, i que els socialistes pensaven més en altres coses que no pas en la gestió diària i el futur del país, a part de ser fals és radicalment diferent i potser hauríem d’aplicar la dita popular de “diguem de què presumeixes i et diré de què manques”.
Massa sovint hem vist conductes excessivament partidistes per part d’ ERC en visites oficials o en decisions de govern. O comportaments prepotents que res tenen a veure amb l’exercici ponderat i prudent que ha de tenir un governant. També hem vist contravenir decisions del govern per simples interessos de partit.
La llista de greuges és llarga i àmplia, d’aquí les sorprenents declaracions d’uns dirigents que semblen ignorar la realitat diària del seu comportament en seu parlamentària.
Pasqual Maragall ha titllat d’ingenuïtat el comportament d’ ERC en el govern. Molts altres la considerem inconscient i voluble. He estat portaveu d’ Indústria del grup socialista i portaveu adjunt de política territorial i he pogut constatar canvis constants en les decisions del partit esquerrà, de manera que a cada comissió o ple podia saltar la novetat de no aconseguir el suport d’ells a alguna decisió del govern. En determinats moments es podien despenjar del pacte de govern sota qualsevol excusa , de caràcter nacional o local.
No ha estat excepcional haver de elevar consultes al més alt nivell simplement per recordar que un pacte de govern obliga a totes les parts a complir-lo .
Com també ha estat habitual veure com diputats esquerrans interpel·laven el govern ,per mitjà dels seus propis consellers en unes actuacions absolutament increïbles en un Parlament seriós. Es a dir, que diputats de govern interpel·lin el propi govern. Què diríem si regidors de govern d’un ajuntament es dediquessin a preguntar i obrir consultes amb l’alcalde durant un ple?
Tot plegat demostra que el període de govern no ha estat fàcil i que s’ha de tenir confiança i fidelitat per poder participar en un pacte amb altres partits. Aquesta fidelitat sovint no la hem vist per part d’ ERC i convindria que fessin un exercici d’autocrítica abans de culpar a d’altres dels errors propis. Seria la primera mesura adequada per poder endegar una nova etapa en millors condicions que la passada.
I sobre eficàcia ,només cal veure la gestió duta a terme per cada conselleria per comprovar el grau d’efectivitat. Precisament l’ amplia experiència municipal de la major part dels consellers socialistes s’ha demostrat sobre el terreny i a nivell legislatiu. D’aquí que demanem un mínim de sinceritat i rigorositat als antics socis de govern a l’hora de fer valoracions de la feina feta. I d’errors n’ hi ha hagut per totes les bandes, però el cert és que la acció global del govern ha estat molt positiva i precisament per declaracions com les que ara denunciem s’ha donat una visió negativa, malgrat els grans encerts que hi ha hagut. I si algú en té algun dubte que repassi l’acció de govern dels mil dies i ho comprovarà en inversions, en decisions i en canvis de prioritats respecte les polítiques de CiU. Els aspectes positius han estat enormement elevats i en aquesta acció el PSC hi ha tingut un protagonisme clar, per la qualitat i quantitat de les aportacions fetes.
Joan Roma i Cunill, Diputat al Parlament pel PSC. Article per Regió 7.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?