Tuesday, September 26, 2006

 
PROGRAMA ELECTORAL – COMARCA DEL BERGUEDÀ.

En aquesta campanya hem de fer referència als temes principals tractats durant els darrers anys. Sense ànim de tenir-los tots sota control, els més importants son:

1.- Compromís de continuar el desdoblament de la C-16 entre Berga i el Túnel del Cadí . les previsions es poden situar en 2010 per tenir-lo totalment acabat. El sistema de finançament serà com el traçat actual. El de peatge a l’ombra.

2.- Millora de les carreteres transversals: Gironella – Prats – Vic. El projecte executiu està encarregat i les previsions d’inici d’obres les podem situar en el 2008 i tenir-les acabades el 2010.
Carretera Guardiola – La Pobla – Gombrèn – Campdevànol , primera fase ja en execució i previsió de continuar les obres en dues o tres fases més fins culminar l’obra. En tres anys es preveu tenir-la totalment acabada.
Carretera C-26 : Eix prepirinenc : Olot – Ripoll – Berga- Solsona. Es van executant per fases alguns trams. Ara toca el tram Navès- Montmajor i tot seguit el tram Berga – Borredà.
Carretera Sant Llorenç de Morunys – Berga. S’està executant el tram de la província de Lleida i redactant el tram de la província de Barcelona. La previsió és donar compliment al compromís del govern de tenir carretera nova dintre dels propers 4 anys fins a Berga- capital.

3.- Polígon comarcal d’Olvan. En pocs dies s’haurà signat el conveni entre l’ INCASOL i l’ Ajuntament d’ Olvan. Per anar ràpids i evitar retards no volguts, es farà una primera fase de 52 hectàrees i tot seguit una altre de 50 més. En total més de 100 hectàrees , per constituir el gran polígon comarcal.

4.- Banda Ampla Rural. Hi ha el compromís del govern de fer arribar la banda ampla en els propers mesos a tota la comarca del Berguedà.

5.- Estació Coll de Pal. Està en procés avançat l’estudi i proposta per fer realitat aquesta estació d’esqui i connectar-la al domini esquiable de La Molina. S’encarrega del projecte Ferrocarrils de la Generalitat. L’any vinent s’iniciarà la primera fase del projecte.

6.- Carrilet i Museu del Transport de La Pobla de Lillet. En fase ja molt avançada la instal·lació del Museu del transport al costat de la estació del carrilet de La Pobla. Tot plegat gestionat per FGC.

7.- Mercats del Bolet. Considerem que la comarca pot tenir 3 centres per la exposició i venda de bolets situats a Guardiola, Berga i Cal Rosal.

8.- Planta embotelladora de Gósol. Aquest és un gran projecte pel futur dels 3 pobles de la Vall del Pedraforca i pel conjunt de la comarca. Es planeja crear una gran planta de la mà de l’empresa Cobega. Estem totalment a favor i pot ser la sortida feliç al tancament l’any vinent de la empresa Carbons Pedraforca.

9.- potenciació del Turisme comarcal. El Berguedà té encara grans potencialitats en el sector turístic que encara no ha desenvolupat. Cal endegar accions conjuntes entre els sectors públics i els privats per fer-ho possible.

10.- Ajuts Miner i Cidem. Tenim la gran oportunitat de beneficiar-nos dels ajuts MINER, en major o menor quantia a tota la comarca i fins i tot complementar-los amb els provinents del CIDEM. Això pot fer encara més atractiva la comarca, juntament amb el polígon d’ Olvan.

11.- Aposta clara per la creació d’un gran consorci de desenvolupament comarcal que ajudi a potenciar la formació, la ocupació i les noves empreses.

12.- Impuls al sector primari i el agroalimentari com un sector de gran futur a la comarca, estretament lligat amb el desenvolupament turístic i comercial.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?