Friday, September 15, 2006

 
INVENTS DEL TBO A CIU – IDIOMES DISCRIMINATS

En L’afany per trobar alguna cosa nova i sorprendre a la gent, CiU ens promet ara una de les proves del seu fracàs. Es a dir, després de 23 anys de governs de CiU i de predicar europeisme i educació resulta que ARA VOLEN FER UNA CATALUNYA TRILINGUE .
No deixa de sorprendre no haver-ho aconseguit després de tants anys en que n’han tingut la responsabilitat. Però la manera de fer-ho viable és realment curiosa i encara més sorprenent. Volen proposar una rebaixa en l’IRPF per aquelles persones que presentin un certificat de coneixement d’una tercera llengua , a part del català i el castellà. Concretament l’anglès o el francès.
Realment un invent del TBO. No expliquen els cèntims que amb un títol així aconseguirem estalviar, però tampoc quin títol cal tenir. Estarem parlant d’un títol de coneixement primaris, secundaris o superiors ?
I perquè només se’n beneficiaran els que el tinguin de francès o anglès. Perquè discriminar l’ alemany , l’italià, o qualsevol altre idioma europeu. I perquè europeu, no deixaria de tenir més mèrit saber el rus o el xinès, idiomes de gran futur.
I els que en tinguin dos, tres o quatre. No mereixerien més descomptes ?
Realment aquesta campanya serà interessant. A falta de poder parlar del passat que no els és precisament favorable, CiU ha d’inventar propostes de cara el futur i si totes son com aquesta la campanya serà realment divertida.
Amb tot, cal reconèixer que son originals. No conec cap país del món mundial que hagi fet una proposta com aquesta i l’hagi posat en funcionament. Ja ens veiem tots els declarants de renda anant a buscar els vells diplomes d’estudis i presentar-los per aconseguir una rebaixa de 10 o 15 euros anuals. Amb unes quantes dotzenes d’anys amortitzarem els estudis realitzats.
De totes maneres els que en parlem uns quants d’idiomes veiem que som arraconats i que se’ns deu considerar persones rares, sobretot si a més dels dos idiomes que descompten en parlem alguns altres.
En fi animo a CiU a continuar per aquest camí digne dels millors invents del TBO.

Joan Roma i Cunill, Diputat al Parlament pel PSC

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?