Wednesday, September 20, 2006

 
ELS DESMEMORIATS
Quan s’acosten eleccions es produeix un fenomen molt estès en aquells que varen tenir responsabilitats de govern i no en varen sortir gaire ben parats. Ara ho veiem en alguns representants de CiU a la comarca, que reclamen i proclamen resolució per temes que el seu partit no va tenir temps de solucionar en només 23 de govern.
Fa pocs dies l’ Alcalde de Navès es queixava del mal servei en matèria de telecomunicacions i criticava la visita del President Maragall a Sant Jaume de Frontanyà o l’inici de campanya fet a Sant Llorenç de Morunys. Municipis en que les noves tecnologies no hi arriben fàcilment.
I son certes aquestes carències , en aquests i molts altres pobles de Catalunya. Però caldria recordar les constants promeses de CiU, quan governava, de resoldre-ho eficaçment. Va repartir Catalunya en dues parts. Una per Iberbanda i l’altra per Flash 10. El resultat és que ni una ni l’altra varen complir ni tenien els mitjans per fer-ho.
Els nyaps jurídics i econòmics sempre costen d’arreglar i aquest fou un d’ells. I això ho hauria de saber l’Alcalde de Navès com l’ex-conseller d’ Agricultura que també insistí en aquestes queixes. CiU va tenir temps de sobres per solucionar aquesta qüestió si hi hagués destinats temps i diners, però sobretot interès.
En un altre ordre de coses ,també durant aquests 1.000 dies de govern ,han aparegut nombroses queixes de l’estat de la carretera de La Llosa. Semblava que s’hagués espatllat amb l’arribada del tripartit al govern. Alcaldes , Consell Comarcal i alguns prohoms de la comarca s’indignaven per la deixadesa d’aquesta via de comunicació.
Cap d’ells volia recordar que encara pertanyia a Madrid, com l’embassament i que els governs de CiU no havien tingut temps de procedir al traspàs. Bé ha hagut de ser el nou govern , de la mà de Política Territorial qui organitzés el traspàs, fent pagar, abans un arranjament que ja costat 6,9 milions d’euros. Moltes simpaties tenia CiU amb el PP a Madrid, però sembla que no arribaven per fer un acord com aquest.
També la carretera de Sant Llorenç a Berga, ha estat reivindicada històricament. L’excusa de que la part de Barcelona era de la Diputació era estúpida perquè fa més de 10 anys que el Parlament va aprovar que totes les carreteres catalanes eren de titularitat autonòmica. Per tant mala excusa per justificar no actuar-hi. Bé, ja hi som. Hem començat i l’acabarem.
Podria continuar amb un bon grapat d’altres actuacions en matèria de Salut, Educació ,Medi Ambient, Agricultura, que feia anys esperaven resolució ,en temps de CiU i només ara, en 1000 dies s’han solucionat. Es bo recordar coses com aquestes per evitar creuere els desmemoriats de CiU que prediquen ara el que mai varen fer.
I queda el gran compromís , l’ús de l’aigua de La Llosa del Cavall per la comarca i comarques veïnes. Ara hi estem treballant a marxes forçades per aconseguir-ho en ben poc temps. I tampoc és fàcil la solució per l’herència rebuda i no resolta per anteriors governs. També en aquest tema podrem anunciar properament l’inici de les captacions i distribucions . Francament m’hagués agradat veure la serietat i eficàcia actual en els anteriors governs. Que cadascú en prengui nota.
Joan Roma i Cunill, Diputat al Parlament pel PSC. Article pel setmanari de Regió7 _ Solsonès.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?