Thursday, March 30, 2006

 
NO PER REPETIR SERÀ VERITAT
De tant en tant ve a la comarca el diputat adscrit per CiU, l’Oriol Pujol, i tant ell com algun altre membre del partit considera que els toca dir que l’actual govern no s’ocupa prou del Berguedà.
Treuen quatre o cinc carreteres com exemples de obres que no s’han fet i queden satisfets de la seva tasca de “oposició”. Pel que es veu ja han cobert el dur treball de oposició. I tornaran al cap d’unes setmanes per repetir les mateixes crítiques sense aportar alternatives ni pensar que tot allò que ara critiquen que no s’ha fet ,han tingut 23 anys per fer-ho quan ells governaven. Però ja sabem que la memòria és curta i molt selectiva, en alguns casos.
Però no per repetir una cosa,aquesta es converteix en realitat. Veiem-ne alguns exemples.
A part de les famoses carreteres que tothom ara demana i ben poc reclamaven públicament en temps de governs de CiU, cal dir que hi ha molts altres temes de gran rellevància per la vida diària dels berguedans. I res diuen de la important ampliació prevista de l’ Hospital de Berga. Tampoc parlen de la decisió de construir un segon Institut a Berga. Dues obres de gran volum i necessitat que dintre de ben poc seran realitat. Però continuem.
Un dels grans monuments arquitectònics de la comarca, deixats i abandonats per CiU fou el Monestir de La Portella. Ara s’ha concedit la major subvenció ,en molts anys per garantir la seva recuperació definitiva.
Es queixa ara CiU de Coll de Pal i reclama la accessibilitat a una estació que ells havien promès facilitar, sense un projecte seriós al darrere ,ni una planificació que garantís la seva viabilitat. Ara està en mans de Ferrocarrils de la Generalitat i es projecte fer-ho amb garanties i solvència ,tècnica i econòmica.
Durant anys hem esperat una planificació en matèria industrial i només és ara quan es projecte un gran polígon industrial amb totes les innovacions tecnològiques , a peu de l’eix ,dintre del terme municipal de Olvan, i capaç d’acollir mitjanes i grans indústries.
Durant anys hem patit el mal assessorament de la Generalitat ,sota govern de CiU, en matèria de residus. Es ara que s’ha resolt el conflicte de l’abocador comarcal que permetrà una nova etapa de funcionament i abaratiment d’aquest servei.
Els ajuntaments hem estat reclamant una major atenció i disponibilitat de recursos de la Generalitat, però només és ara quan estan arribant en molts millors condicions, via PUOSC o Fons de Cooperació. Ningú podrà negar que els imports s’han incrementat de manera notable respecte el que rebien en anys anteriors.
El Berguedà ha estat escollida comarca pilot a efectes d’implantar el nou contracte de conreus per part del Departament d’ Agricultura. I al mateix temps aquest departament ha dedicat molts més recursos per arreglar camins del que havíem tingut en etapes anteriors.
El mateix podem dir del Departament de Salut, no només pel que fa a l’Hospital de Berga sinó per posar més mitjans tècnics i humans al servei dels consultoris mèdics i CAP’s de la comarca.
I no passaran gaires mesos per veure el projecte del nou edifici judicial de Berga que anirà als terrenys de la antiga caserna, a tocar de la Comissaria dels Mossos d’ Esquadra. A ningú se li escapa que un servei com el de la Justícia és bàsic i fonamental i sincerament l’actual edifici queda molt lluny del que ha de ser un lloc eficient i adequat per treballar-hi bé.
I tampoc passarà gaire temps per veure les noves ubicacions d’altres serveis de la Generalitat a Berga que ara estan en llocs poc adequats i que seran instal·lats a peu pla i amb prou espai com per millorar la atenció als ciutadans.
Podríem continuar, però deixarem per un altre dia tornar a parlar de carreteres i altres temes . De moment queda clar que els arguments donats per CiU de poca atenció a la comarca per part del Govern de la Generalitat no tenen res a veure amb la realitat. Ja m’hagués agradat veure aquest ritme d’actuacions en etapes passades. Que cadascú jutgi.
Joan Roma i Cunill, Diputat al Parlament pel PSC.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?