Monday, October 21, 2019

 

SEGONA CAMINADA - CARME CHACÓN - art. Endavant Digital


SEGONA CAMINADA – CARME CHACÓN – SANT JOAN DE VILATORRADA.

Aquest passat diumenge, dia 20 d’octubre, ha tingut lloc la Segona Caminada – Carme Chacón, organitzada per l’Agrupació Socialista de Sant Joan de Vilatorrada ( Bages), en col·laboració i participació de la Fed.XI del PSC ( Bages, Berguedà, Moianès i Solsonès).
La de l’any passat, la Primera, va tenir un important component emocional, per la pèrdua d’una companya, excepcional ,des de molts punts de vista. Una pèrdua recent, que feia encara més dolorosa la seva absència, pels vincles que havia tingut amb Sant Joan, amb els dirigents del municipi, i amb la gent, en general.
Aquesta Segona, ha estat igualment molt emotiva, perquè hem comptat de nou amb la presència d’Esther Piqueras, la mare de la Carme. Ja hi va ser l’any passat, i ha repetit enguany, amb la grata sorpresa d’assistir, al final de la caminada, a la plantació d’una olivera, en un espai públic de Sant Joan, a tocar de l’espai més emblemàtic del municipi, el Mas Sant Joan.
Un bon nombre d’amics i amigues, companys i companyes, va anar posant terra, a l’espai preparat per acollir la olivera. I al final, foto de grup, pel record, a l’entorn d’un arbre que simbolitza la pau, però també l’arrelament a la terra, i a una llarga longevitat que pot arribar a centenars d’anys.
A continuació, acte de record i d’impuls a la campanya electoral que culminarà el dia 10 de novembre, amb la votació a les eleccions generals. Va iniciar l’acte, en Cristòfol Gimeno, en tant que màxim responsable del partit a la federació. El va continuar la mare de la Carme, Esther Piqueras, barrejant passat, present i futur, i donant compte d’una iniciativa molt solidària, com és la creació de la Fundació Carme Chacón, per a ajudar a nens i nenes d’arreu del món, que pateixen cardiopaties congènites. La malaltia que patia la Carme, i que al final, li llevà la vida. Els nous avenços fan possible, intervencions quirúrgiques que anys enrere, no eren possibles.
Per últim, la candidata a Senadora ( a revalidar el càrrec) Elia Tortolero, va tancar l’acte recordant la importància del repte del dia 10 i la necessitat de poder iniciar una nova i llarga etapa de progrés a tot Espanya, i molt especialment, a Catalunya. Va recordar algunes de les intervencions de la Carme, per tenir present el que ens hi juguem.
Finalment, la jornada acabà amb un dinar de germanor, que varem aprofitar per compartir idees i reflexions a l’entorn dels complicats temps que vivim en el país. La pluja queia sobre la teulada del local, facilitant l’arrelament de la olivera plantada, i regant tot el país, que prou falta li fa.
Una bona jornada, ben organitzada i ben plantejada com per unir passat, present i futur. Que per molts anys, es pugui anar repetint. I que el dia 10 N, tinguem els resultats que el país es mereix com per garantir polítiques sensates i de progrés en uns moments especialment delicats a Catalunya, Espanya, i arreu del món.


Nota a peu de pàgina. Els interessats en col·laborar en la Fundació Carme Chacón, poden trobar tota mena d’explicacions i informació a: info@fundaciocarmechacon.com





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?