Thursday, April 13, 2017

 

CARME CHACÓN, EN EL PANTEÓ DE SOCIALISTES IL.LUSTRES- art. Blogesfera socialista


EN EL PANTEÓ DE SOCIALISTES IL.LUSTRES.
El pas dels anys va deixant les petjades dels dirigents que hem tingut aquí, a casa nostra, i dels que ens han acompanyat a nivell estatal, europeu i mundial. Per decisió lògica i fundacional, els socialistes estem immersos en un moviment mundial, conscients de que cap transformació social, no triomfarà sinó té una ambició global.
La pèrdua de Carme Chacón m’ha transportat als primers anys de la democràcia recuperada, quan ella, just acabava de néixer. M’hi ha portat per recordar noms que com ella, formen part del nostre panteó col·lectiu. Un panteó ple de socialistes il·lustres, no pels càrrecs ( que també) sinó per les trajectòries.
En un moment com aquest toca recordar amb orgull, persones com Joan Reventós, un dels nostres pares fundadors, a Pep Jai, líder pagès, lluitador per les llibertats, Ernest Lluch, assassinat per ETA , quan ha caigut derrotada, Maria Aurèlia Campmany, una de les grans personalitats del segle passat, Marta Mata, educadora i pedagoga excepcional, ...i tants i tants, homes i dones, que han estat exemples d’honestedat, coherència i valentia. Amb ells i elles, estarà Carme Chacón.
I amb ells i elles compartiran futur, amb molts altres de països més llunyans, però igualment amb trajectòries exemplars, com Willy Brandt, Olof Palme o Salvador Allende. Pocs moviments polítics poden aportar tants personatges històrics, com el socialisme. I és en dies com aquests quan la resta de forces polítiques han de reconèixer la realitat palpable, de persones que han dedicat bona part de la seva vida a uns ideals, allunyats de l’interès particular, perquè tenien en el bé col.lectiu la seva il·lusió de vida.
I és en temps com els actuals, que convé recordar aquestes trajectòries, totalment oposades a les que han tingut personatges sotmesos a vies judicials , ben actuals, en aquests dies. Es vital que la ciutadania compari trajectòries i comprovi l’existència de dues realitats ben diferenciades, entre els qui estan en política per transformar la realitat, i el món, i els que hi son per enriquir-se . Aquests son una petita minoria que fan un mal immens, a la majoria.

Estem en ple dol per la pèrdua de la Carme, però aquesta pèrdua ha remogut les aigües de la política per mostrar la cara jove, alegre i tanmateix rigorosa d’una dona valenta, entregada i fidel a uns ideals. Per tot plegat, ha entrat ,per propi mèrit, en aquest ampli panteó de socialistes il·lustres, en el qual tots els militants i simpatitzants ens emmirallem. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?