Monday, February 22, 2016

 

EL PACTE ÉS POSSIBLE - art. Nació Digital Solsona

EL PACTE ÉS POSSIBLE.
El mapa electoral deixat pel 20 D no és gens fàcil de gestionar, però els avenços son considerables entre PSOE i C’s, fins el punt que a dia d’avui es pot veure factible un acord d’investidura . De moment, en això estan . Encara no, en un possible acord de legislatura, molt més laboriós i complicat.
Mentrestant Podemos va elaborant propostes que no semblen tenir la supervisió de gent experimentada i coneixedora de la realitat de governar. La teoria és fàcil de vendre, però la realitat obliga a posar els peus a terra i ser molt curós a l’hora de proposar canvis en un Estat molt afeblit per tants anys de crisi econòmica, corrupció i males formes en tota la seva acció de govern.
S’acosta el moment de la veritat. La data d’investidura està fixada i Pedro Sánchez ha d’arribar-hi amb els deures fets. Ningú podrà dir que no hi posi tot l’esforç possible ni que hagi tancat portes a ningú. Qui ha volgut parlar i negociar amb ell, ho ha pogut fer, fins i tot posant ell mateix el dia i hora, i no esperant a ser convocat com és norma en casos com aquest. De fet, hem vist comportaments ben poc exemplars durant aquestes setmanes de contactes i negociacions, i no solament per part de Rajoy negant l’encaixada de mans, sinó també per part de Podemos que creu pot actuar  per lliure, sense respectar els fons i les formes de tota democràcia moderna.
Però, Pedro Sánchez, maniobra de manera intel·ligent. Lluny de ficar-se en les formes, ell estudia el fons de les propostes i el seu equip avança cap a posar per escrit aquells grans acords que poden justificar un pacte amb Ciutadans, primer, i si pot ser amb Podemos, després. No serà per culpa de Sánchez que no es pugui arribar al debat d’investidura sense propostes molt àmplies, ambicioses, però tanmateix realitzables.
Ningú vol tornar a les urnes perquè pot tenir costos contundents pels qui en siguin culpables. Per les enquestes que s’han fet darrerament no sembla possible aspirar a grans canvis de resultats, i ben pocs partits es poden permetre una altra enorme despesa com és la d’una contesa electoral. Toca, doncs, trobar solució a la dispersió de vot, i aconseguir passar la investidura per iniciar una legislatura complicada però apassionant.
Hem vist tanta corrupció, tantes males maneres, tanta xul.leria en el govern del PP que tothom vol un canvi radical. I Pedro Sánchez el representa. No solament per un tarannà senzill, tranquil, serè, educat, sinó per unes formes d’entendre la política i el país radicalment diferents als del PP. El país necessita calma, serenitat, explicacions clares i transparents i recuperar els vells valors que el PP ha tirat per terra.

Suspendre lleis que no han trobat consens, negociar solucions als conflictes, i sobretot dedicar-se a impulsar l’economia per crear treball. Aquesta ha de ser la gran prioritat i urgència per evitar la immensa pobresa que campa per tot arreu. En pocs dies veurem qui accepta el repte del canvi i qui no el fa possible. Arriba l’hora de la veritat i no s’hi valen excuses de mal pagador. Que tothom parli clar i expliqui el que ha fet o el que ha impedit. El Pacte és possible i ben aviat ho veurem. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?