Monday, June 29, 2015

 

COMARCA, PER MILLORAR SERVEIS - art. La Rella

COMARCA ,PER MILLORAR SERVEIS.
Molta gent que no coneix el funcionament intern dels Consells Comarcals, pot pensar que la voluntat de convertir el territori del Lluçanès en comarca, és per una qüestió de prestigi. De no voler ser menys que altres territoris com el Moianès, o altres com Pla de l’Estany, que no tenien aquest reconeixement fa pocs mesos, o un grapat d’anys.
I no és això. De fet, tenir la categoria de comarca suposa poder organitzar-se com millor creguin els ajuntaments que en formaran part. I cada comarca té les seves pròpies característiques i necessitats, de manera que quan més a prop s’està , millor es coneixen les solucions a trobar.
Aquestes comarques de l’interior estan formades per pobles molt petits. Pobles que només poden tenir serveis si s’ajunten uns amb els altres, i els paguen entre tots. Serveis tant elementals com un secretari d’ajuntament, no es pot pagar per un sol lloc. Es lògic que un de sol porti 3 o 4 secretaries. Només així se li pot pagar el sou que ha de cobrar. I el mateix podem dir dels arquitectes municipals, dels enginyers...com d’altres tècnics especialitzats en serveis socials, joventut, esports, etc.
Ha d’haver-hi un organisme que els contracti, els organitzi i els coordini, d’acord amb tots els ajuntaments que reben aquests serveis i els paguen , proporcionalment. I és lògic que la Generalitat , la Diputació o el propi Govern Central, col.labori en el sosteniment d’aquests serveis sinó volen un despoblament generalitzat en tot el territori i la pèrdua de la riquesa que genera.
En resum, el Lluçanès, té a la punta dels dits poder esdevenir comarca, dintre d’uns mesos. Amb eleccions anticipades i un munt d’incògnites no es pot assegurar la data exacta però el que queda clar és que si el 26 de juliol no es va a votar de manera multitudinària, aquest objectiu no s’assolirà. De vosaltres depèn l’èxit o el fracàs. De ningú més.
Joan Roma i Cunill, alcalde de Borredà ( Berguedà)







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?