Wednesday, February 25, 2015

 

PER UN CARTELL, PER UNA PARÒDIA...TENIM UN CONFLICTE- art.Nació Digital Solsona

PER UN CARTELL , PER UNA PARÒDIA... TENIM UN CONFLICTE.
No envejo el paper que li toca fer a l’alcalde de Solsona. Des d’aquí vull trametre-li el meu suport personal, i també del PSC com ja ha fet la candidata Yasmina Valderrama.
Tots els qui coneixem el Carnaval de Solsona, com molts altres del país i del món, té en la provocació i el trencament de regles, una de les seves cartes d’identitat. I fa de molt mal fer pensar que es poden posar barreres o traves a determinats esdeveniments dels quals no es pot controlar tot el que passa.
Per un cartell, per una paròdia, tenim un conflicte de mil dimonis que suposa trencar la normalitat de la ciutat per un llarg període de temps, amb un final imprevisible. Si imperés la prudència i la no utilització dels fets com arma política, el problema es podria resoldre en poques hores. Es el que tots volem i desitgem. Bé, no tots pel que de moment podem veure en els mitjans de comunicació.
Per uns actes de Carnaval no s’hauria d’anar mai als tribunals. Es un pèssim precedent que ha de servir per no repetir-lo mai més, i menys a Solsona on el Carnaval ha esdevingut un símbol d’innovació, originalitat, vivències úniques i ressò mediàtic arreu del país , i fronteres enllà. Així ha de continuar en el futur,deixant enrere la mala experiència d’aquest any.
Tots els responsables del Carnaval, afirmen no ser autors del cartell polèmic, com tampoc haver volgut trencar cap mena de convivència ni tolerància. Faig meves les paraules de la candidata socialista, Yasmina Valderrama, en el sentit de tenir total confiança en la Comissió i de creure en els seus raonaments. No tenim perquè dubtar de la seva paraula i hauria de ser motivació suficient com per retirar denúncies i no emprendre cap acció jurídica de conseqüències imprevisibles.  No és lògic ni oportú demanar als jutges ficar-se en valoracions sobre què és fa , què es diu, en uns actes esbogerrats com els d’un Carnaval.
Per qui no conegui el Carnaval li pot semblar fàcil supervisar i controlar la multitud de persones que venen d’arreu del país. Es impossible. Potser en llocs on el Carnaval és més petit i menys concorregut, seria viable, però no a Solsona que ha esdevingut punt de trobada de centenars, de forans cada dia que dura. Això comporta situacions que s’escapen del control o supervisió de la Comissió i aquest és el cas, segons ells mateixos afirmen.
Deixem, doncs, que un fet puntual com aquest no es converteixi en conflicte. Ni els membres de la Comissió ni l’ajuntament de Solsona no es mereixen el greu problema que tenen al davant. Tinguem present el circuit que ha començat si ningú el trenca: contractar serveis jurídics, presentar documentació, justificar comportaments, investigar autor o autors desconeguts del cartell, valorar sermons, estudiar continguts de declaracions a mitjans de comunicació o a particulars, etc, etc.

Som a temps de trencar aquesta dinàmica, mitjançant una retirada de totes les denúncies presentades, apostant per la proposta de l’alcalde de Solsona, de prendre nota de les incidències passades, per evitar la seva repetició en el futur. No convertim una mala actuació en un acte deliberadament ofensiu. Tinguem ànima de Carnaval uns dies més, i girem pàgina a una polèmica que fa mal a totes les parts. Solsona és la capital d’un dels millors Carnavals de Catalunya i més enllà. Tots els qui estimem la ciutat volem que així sigui per molts anys més. Fem possible aquesta voluntat, i la via adequada, és la retirada de denúncies amb el propòsit d’intentar evitar casos semblants en el futur. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?