Friday, December 12, 2014

 

A MANEL BARTRONS, EN ELS SEUS 100 ANYS- art. La Rella

 A MANEL BARTRONS, EN ELS SEUS 100 ANYS.
Com visitant habitual del Santuari de Lourdes de Prats, vaig conèixer Manel Bartrons, treballant, dirigint o planejant alguna de les constants millores, dintre i fora del Santuari. Parlant amb ell vaig notar l’entusiasme per tenir-ho tot en perfectes condicions de revista, i oferir a propis i estranys l’acolliment que un Santuari ha de tenir per fer les funcions de poder resar, reflexionar, planejar i impulsar la vida personal o la dels més propers a nosaltres.
De fet, és la feina de tots els voluntaris i voluntàries del Santuari, i sempre ha d’haver-hi algú que els coordini i els representi. En Manel Bartrons pot estar orgullós d’ostentar aquesta representació i pot estar segur que la llarga vida que ha tingut, en bona part és resultat d’aquesta activitat constant i entrega als altres.
Qui té fe, ambició, ganes de fer coses i millorar la vida dels altres, té una vida molt més complerta i saludable que la resta de la gent. Saber que cada dia tens obligacions, per molt jubilat que estiguis, dona ganes de llevar-se, sortir de casa, parlar amb la gent, intercanviar opinions i posar-les en pràctica. Tot això allarga la vida, la fa més interessant i sobretot , molt més útil. Es el que li ha passat a Manel Bartrons, i per això podrà celebrar, ell i tots nosaltres, els seus 100 anys.
Déu meu, 100 anys de vida, vol dir haver nascut en plena Primera Guerra Mundial, viscut la nostra Guerra Civil, estat espectador de la Segona Guerra Mundial,  superat la llarga Dictadura i haver celebrat la recuperació de la Democràcia i les Llibertats. Son dues o tres vides, en una sola, amb uns canvis mai imaginats, i amb vivències que només ell i els seus familiars i amics més directes poden recordar.
La nostra coneixença és molt més curta. Es limita als darrers anys, però suficients com per constatar la bondat d’una persona que ha sabut i volgut servir als altres, i ha estat sempre actiu en pro de les condicions dels altres. La recompensa ha estat aquesta llarga vida i saber que té al seu costat moltes persones que l’admiren i li agraeixen el treball que ha realitzat. En nom propi, i de ben segur que en nom de tots els qui l’han conegut, li desitjo un molt Feliç Aniversari. 
La vida tindria ben poc sentit sinó fos útil i aprofitada per millorar la vida dels més desvalguts i necessitats. Molts de nosaltres som privilegiats, en comparació amb els qui pateixen per falta de salut, feina o altres desgràcies. Haver dedicat bona part de la vida als altres, bé mereix la celebració que tindrà lloc el dia 20 d’aquest mes, en el Santuari de la Mare de Déu de Lourdes. Gràcies Manel Bartrons.

Joan Roma i Cunill, alcalde de Borredà





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?