Saturday, March 15, 2014

 

TORNEM AL PARLAMENT - art. Regió 7


TORNEM AL PARLAMENT.
Tenir un representant directe del territori, en el Parlament de Catalunya, va molt bé per poder traslladar de forma ràpida i eficient qualsevol tema important. El PSC ha tingut gairebé sempre, un o dos diputats, en representació de les comarques del Bages, Berguedà i Solsonès, la Federació XI, en la organització del partit. Ara, recuperem aquella representació, en la persona de Cristòfol Gimeno, el nostre Primer Secretari. L’entrada d’ell és conseqüència del procés d’eleccions Primàries a la ciutat de Barcelona. Un dels candidats, Jaume Collboni, ha decidit plegar del Parlament per dedicar tots els seus esforços a obtenir la nominació, i com a demostració de la seva voluntat de concentrar-se en un sol càrrec i un sol lloc.
Una bona decisió, en el marc d’un procés de Primàries que està esdevenint un exemple d’obertura, innovació i bones pràctiques. De sis candidats presentats, en queden cinc, per ser votats, no solament per militants sinó també per simpatitzants, la majoria d’ells totalment nous , inscrits per poder participar en aquesta elecció. Si algú creia que un partit històric no pot ser capaç d’innovar i aprendre dels errors passats, podrà comprovar l’equivocació. Anys a venir, estem segurs que aquest serà un model àmpliament copiat per la majoria de partits del país.
Però, tornant a casa nostra. La renúncia de Jaume Collboni, comporta el retorn d’un representant d’aquestes terres, al Parlament de Catalunya. Per aquesta institució hi han passat, en Jordi Valls, Joan Canongia, Ma. Àngela Gassó, Judit Carreras, i jo mateix. El primer a ser-hi, i el de més temps en el càrrec. Entrat a la tercera legislatura, en vaig sortir al cap de setze anys. Una bona experiència, amb uns bons resultats, per part dels cinc representants. Tots varem dedicar esforç i temps a traslladar les inquietuds, problemes i alternatives, als temes de la Catalunya Central. En Jordi Valls, molt aviat va deixar el càrrec per esdevenir Conseller de la Generalitat.
Tornem al Parlament, en un moment complicat pel país, però molt especialment per la gent més necessitada. Podrem veure de forma immediata com temes d’aquestes comarques arriben al Parlament de la mà del nostre diputat. No és igual tenir un diputat adscrit, procedent d’un altre territori. Els temes no es coneixen tant bé, ni es tenen les dades històriques, ni les relacions directes o indirectes, ni el tracte amb els afectats.
De fet quan ens emmirallem en altres Parlaments, sempre surt el Britànic com el més proper als ciutadans. Es cert, perquè les circumscripcions electorals son més petites que les provincials nostres. Es el mateix que passa en altres països com Suïssa o Dinamarca,etc, però no hem d’anar tant lluny per tastar la proximitat. Aquí mateix tenim obertes les oficines parlamentàries, a la seu del partit a Manresa, Berga i Solsona. En qualsevol moment, qualsevol ciutadà pot demanar visita als diputats del PSC, a la Diputació de Barcelona, amb en Ramon Serra, al Parlament de Catalunya, ara amb Cristòfol Gimeno, i al Congrés de Diputats, amb en Joan Canongia.
Aquesta setmana hem fet el ple, i ja tenim representació en els tres nivells institucionals del país. Es la primera vegada que tenim aquesta triple representació i que ningú dubti que serà ben aprofitada i profitosa per aquestes comarques. Tenir línia directa en els llocs on es prenen les grans decisions, sempre dona bons resultats. Millor estar-hi des del govern, però des de la oposició es pot fer un magnífic paper, amb treball i constància.
Joan Roma i Cunill, President Consell Fed. XI del PSC







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?