Tuesday, March 11, 2014

 

LA FEDERACIÓ XI TORNARÀ AL PARLAMENT



LA FEDERACIÓ XI TORNARÀ AL PARLAMENT.
El procés de les Primàries a Barcelona està modificant situacions i comportaments mai vistos en el PSC, ni en altres partits de l’arc parlamentari. La decisió del candidat a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, de renunciar a l’escó de diputat, comporta un moviment a la llista fins arribar al candidat de les comarques del Bages, Berguedà i Solsonès, Cristòfol Gimeno. Una bona notícia , per Barcelona, pel partit i per la nostra Federació.
Per Barcelona, perquè el procés de Primàries suposa un trencament amb tot el que havíem vist fins ara. Demostra que un partit, pot innovar i regenerar la vida política amb propostes arriscades, però contundents. A partir d’ara, hauríem de fer propostes semblants en tots els temes d’actualitat. Res de contemporitzar, res de copiar del passat, res de mitges tintes, la gent vol claredat i contundència, en la defensa de les propostes i en anar a l’arrel dels problemes. Barcelona necessita un revulsiu per avaluar cap on ha d’anar una ciutat que amb els JJOO va arribar a fer el cim, però que ara ha de buscar en la qualitat de vida dels ciutadans, el seu futur. Cinc candidats per encapçalar la llista, veurem qui assoleix la responsabilitat.
Pel partit, és una bona noticia que un diputat renunciï al càrrec per dedicar-se integrament a un objectiu. Un bon exemple a nivell intern, i sobretot extern. En un país en que ningú plega, veure com algú ho fa, sense cap necessitat, és d’elogiar. Per tant, un punt més a favor del procés de Primàries.
I per la Federació XI, encantats per aquesta decisió. No és igual tenir un diputat adscrit, que un de directe. Viure cada dia la realitat d’un territori fa molt més fàcil portar els seus problemes al Parlament, sense necessitat de més explicacions ni més detalls. El contacte directe amb les persones afectades, fa molt més raonable la proposta d’alternatives.
La Federació XI ha tingut diversos representants en el Parlament en aquests anys de democràcia recuperada: Jordi Valls, molt poc temps perquè va ser nomenat Conseller, i va deixar el càrrec de diputat. Joan Canongia, també no gaire temps per haver entrat poc abans d’acabar una de les legislatures, Ma. Angela Gassó, Judit Carreras, i finalment jo mateix, amb una llarga dedicació de 16 anys.
Tots varem fer el millor possible per representar el partit, i el territori assignat. Ara, tindrem de nou representació, en la persona de Cristòfol Gimeno, el nostre Primer Secretari, i alhora alcalde de Castellgalí. I per primera vegada coincidirà amb un Diputat provincial, Ramon Serra, i amb un Diputat al Congrés, Joan Canongia. En resum, que per primera vegada la Federació XI tindrà un representant a cadascuna de les principals institucions del país. Cal aprofitar-ho i treure’n el màxim rendiment. No en tinc cap dubte.
En un moment tant  complicat com l’actual, i amb unes comarques deixades de la mà del Govern, tenim dotzenes de temes per portar a la Cambra Catalana. Esperem tenir temps per fer feina, i no trobar-nos amb noves eleccions el dia 9 de novembre. En qualsevol cas, felicitats al que serà nou Diputat dintre de pocs dies, i bona feina.

Joan Roma, President Consell Fed. XI del PSC





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?