Monday, March 17, 2014

 

CANSATS D'ULTIMÀTUMS

CANSATS D’ULTIMÀTUMS.
Estic convençut que la immensa majoria de militants i simpatitzants del PSC estem cansats de veure declaracions, posicionaments, crítiques, i amenaces d’uns quants ex consellers, reconvertits en agitadors d’espantalls secessionistes del PSC. Si han aconseguit agrupar uns quants fidels al seu entorn, i entre tots han format una dotzena de grupuscles , els animem a donar el pas, i formar el seu propi projecte de futur, i deixar-nos en pau als qui batallem dintre del PSC, per redreçar la situació i esdevenir, de nou, el partit de referència a nivell social i territorial. No tinc cap dubte de que en un temps raonable aconseguirem aquest objectiu, i més aviat hi arribarem si deixem el llastra d’aquests grupets dedicats a torpedinar tot el que prové de l’executiva nacional i del Primer Secretari, Pere Navarro.
De nou avui, podem veure com la “premsa amiga” es fa ressò de declaracions i posicionaments d’aquests pocs antics càrrecs institucionals i de partit, que no varen pair els resultats del darrer Congrés, o que esperaven destinacions privilegiades, després dels anys de servei. No hi ha darrera res més que interessos personals. No hi veig cap ideal, cap projecte alternatiu, cap generositat, al contrari, sempre surten quan més mal poden fer al projecte col·lectiu. Si ara toca centrar-nos en les eleccions europees, i en els primàries de Barcelona, ara han de sortir a qüestionar, una vegada més, la trajectòria del partit, marcada pel darrer Congrés i pels debats i votacions del Consell Nacional. Saben que el ressò que tindran és proporcional a la proximitat de conteses electorals, i no hi veig més que posicions de ruptura i trencament, tot i que diguin el contrari. Els fets son més evidents que les paraules.
I  he dit mantes vegades, que en el partit ens coneixem tots. Ja ningú enganya a ningú, i menys els qui han ostentat càrrecs institucionals. Els coneixem a tots i totes, i els hem patit, els hem defensat, ens hem partit la cara en defensa de les seves actuacions de govern, o de grup parlamentari, i per això la indignació és més gran quan volen donar lliçons de tot allò que ells o elles varen incomplir. Estem cansats de veure’ls “defensar”a la premsa, radio o televisió, posicionaments que mai abans havien defensat. Obertura de posicionaments que mai ens havien permès als diputats de peu, discrepàncies que no ens havien tolerat, i indisciplines que mai haguessin previst ni permès.
Si volen marxar que marxin. Francament és esgotador haver de recordar les seves incoherències , els seus posicionaments, les seves deficiències de gestió , i perquè no, les seves egolatries, viscudes i patides, en pro del projecte comú i el bé del país.
Avui ens assabentem d’un nou “ultimàtum” a Pere Navarro. Per què a ell i no a tot el partit? Si al cap i a la fi ell és un simple complidor dels acords i projectes aprovats pels militants del partit. Es que pretenen passar per damunt dels òrgans establerts del PSC, a la recerca d’una posició diferent, que seria la defensada per ells? Es que creuen tenir la “veritable essència” del partit ? No volem salvadors ni salva pàtries. Ja n’hem tingut en el passat i estem curats d’aquesta experiència. Volem treballar pel projecte socialista, el que sempre ha defensat el PSC, el de protegir les classes més vulnerables, ser la defensa dels desprotegits, buscar la justícia social, lluitar pel federalisme, trobar l’adequat encaix de Catalunya dintre d’Espanya, i en el marc d’una Europa federal. Deixeu-nos treballar per aquest projecte i deixeu de batallar contra qui ens representa, per elecció directe dels militants, en Pere Navarro.
El PSC està en la via correcte, el temps i la nostra acció de govern en molts ajuntaments i d’oposició en el Parlament o en el Congrés, ho demostrarà. No volem ultimàtums de qui no treballa en aquesta direcció. Els ciutadans volen respostes, volen accions conjuntes, volen credibilitat, volen alternatives... aquí és on trobaran al PSC. Tot el demès és soroll i ganes de protagonisme estèril.

Joan Roma i Cunill, President Consell FEd. XI del PSC





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?