Tuesday, March 04, 2014

 

A ERC LI FALTEN CANDIDATS SOCIALISTES

A ERC LI FALTEN CANDIDATS SOCIALISTES, EN ACTIU , A L’ATUR O TRÀNSFUGUES.
L’inefable Oriol Junqueras és un fora de sèrie a l’hora de predicar i fer propostes “agosarades”. Se li ha de reconèixer que no té cap mania per dir en públic el que pensa en privat, i fer propostes que tenen difícil encaix en els partits tradicionals. No per la valentia o innovació sinó pel que tenen de poc raonades i serioses. Tampoc té empatx en demostrar la falta de candidats propis, per llençar-se a la recerca de candidats en altres indrets, i si provenen del PSC millor que millor. Li deu semblar que així pot atreure vots d’aquest àmbit.
Es busquen candidats socialistes, és igual el seu passat i present, ja els assignarem el futur, sembla voler dir el Sr. Jonqueras en aquesta iniciativa de proposar la incorporació de gent a la llista al Parlament Europeu. Pobre impressió i fatal lliçó d’ètica i serietat a tots els votants catalans, per part d’un partit que ja no sap què més fer per continuar la fugida endavant.  Deu pensar que barrejant candidats de diferents procedències, ERC es situa en el centre de tot l’arc parlamentari i pot captar vots d’una banda i l’altra. Francament seguint aquest camí al final ja no sabrà si està en un partit republicà, de dretes o d’esquerres. Tants equilibris i tant poca convicció li deu semblar extraordinari, però és evident que distreu al personal.
De totes maneres li desitjo sort i sobretot èxit en la recerca d’alguns dels nostres ex companys per acompanyar-lo en la seva aventura catalana i europea. I si en troba algun que encara no és ex, continua en el partit i decideix donar el pas, encara millor. Sempre he cregut que la coherència és una condició indispensable per exercir la política, juntament amb la honestedat, entesa, no solament, en contraposició a la corrupció, sinó com fidelitat a les idees, pensaments i projectes del PSC. Alguns companys de viatge han demostrat falta total de convicció i honestedat política, i emmascaren la seva nova posició en base a crítiques a la direcció del partit per no anar per on ells voldrien.
Com que ens coneixem tots en el partit, no colen determinades excuses i algunes filtracions de reunions amb membres d’ERC s’han conegut. Qui sigui capaç de donar aquest pas, haurà demostrat que tenia ben poc de socialista. L’esquerranisme d’ERC és ben galdós a la vista dels pactes amb CiU, i tot indica que la seva deriva continuarà en els propers mesos i anys. Res a veure amb un partit autènticament d’esquerres. Sota l’excusa del “dret a decidir” i de la independència aproven el que sigui.

Estem en una cruïlla vital pel futur del partit, i del país. L’exemplaritat ha de ser la carta de presentació davant el nostre electorat, i no ens podem permetre cap nou incident que trenqui la imatge d’un partit seriós i cohesionat. Anem per bon camí. Vindran nous reptes, noves temptatives de trencar la sintonia entre el PSC i el PSOE, i noves vies per ampliar la fissura entre Catalunya i Espanya. De nosaltres depèn evitar mals majors. Les maniobres d’ERC son marca de la casa i demostren la desorientació i confusió en que es mou el seu projecte. Deixem que facin el seu camí, però contestem en contundència les lliçons que ens vulguin donar.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?