Wednesday, June 12, 2013

 

22 NOUS VOLUNTARIS - ADF SOBREPUNY - BORREDÀ




ADF SOBREPUNY BORREDÀ – 22 NOUS VOLUNTARIS



El passat mes de maig, l’alcalde va fer una crida a donar-se d’alta com a voluntari de l’ADF, a totes les persones en condicions d’actuar en cas d’incendi.

Fruit d’aquesta petició ha estat aconseguir 22 nous voluntaris / voluntàries que formaran part de l’Agrupació de Defensa Forestal “Sobrepuny” en el municipi de Borredà. La setmana vinent se’ls hi farà el carnet corresponent i tot seguit formalitzarem un curset per recordar els temes essencials.

De fet la major part d’ells ja han participat en l’extinció d’algun dels incendis ocorreguts en els darrers anys, però sempre va bé, posar al dia els coneixements, sobretot en matèria d’ús de vehicles i materials.

Dels 22 voluntaris, 17 accediran al carnet groc, amb capacitat per poder actuar a primera línia de foc, i els altres 5 disposaran del carnet verd, encarregats de les tasques d’intendència.

Com ja és habitual, el vehicle de l’ADF, ha passat l’ITV , està carregat amb els 2.000 litres d’aigua del dipòsit, i disposa de tot el material addicional, com per poder sortir en qualsevol moment. Sempre està disponible, i sempre està equipat.

En els propers dies es farà una nova prova de funcionament de les emissores, a nivell de poble, i entre pobles veïns. I d’aquests amb els equips mòbils que la Diputació de Barcelona posarà en funcionament a finals de mes. Aquests equips de vigilància estan permanentment en contacte amb els bombers, i en cas d’incident es posa en marxa tot el dispositiu.

Tornant al principi, en pocs dies els carnets dels voluntaris estaran disponibles i aprofitarem la convocatòria del curset, per fer entrega dels carnets al final del mateix.

Estem en una primavera molt plujosa i de moment no tenim risc d’incendi, de totes maneres, en funció del clima de les properes setmanes el risc pot ser més o menys intens. L’important és estar sempre preparat i disposar d’un bon nombre de voluntaris és primordial, com per poder actuar de forma immediata, a l’espera de l’arribada dels bombers.

Agraïm la bona resposta obtinguda, perquè demostra l’estimació pel medi natural i pel paisatge que tenim. A tots ens correspon defensar-lo i prevenir-lo de desastres, com son els incendis.

L’Alcalde, Joan Roma i Cunill






<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?