Tuesday, November 22, 2011

 

NI MOTXILLES NI IRREGULARITATS - art. Celsona

NI MOTXILLES NI IRREGULARITATS
Sorpresa majúscula en el darrer número de Celsona, en un article d’opinió, signat per Jordi Riart, exalcalde de Solsona. Sota el títol de “motxilles” es venia a explicar una suposada actuació reprovable de l’anterior govern de la Diputació de Barcelona, concedint una mena de complements salarials a alts càrrecs de la institució, una vegada abandonat el càrrec.
Es a dir, i en resum, segons ell, alguns alts càrrecs, haurien cobrat durant anys un complement salarial , tot i haver deixat la Diputació o per estar en un càrrec inferior al que havien tingut.
També explica que aquest “benefici” hauria estat a l’abast de 54 persones, d’un total de 12.000 empleats.
Carai amb el Sr. Riart. Jo li aconsellaria que el dia que no tingui inspiració per fer un article d’opinió que es dediqui anar a donar una volta per Solsona o comarca, i es relaxi. Quan realment es posi a escriure, que s’informi i documenti mínimament per no caure en el ridícul més espantós.
En primer lloc, dir-li que la Diputació de Barcelona no ha tingut mai 12.000 empleats. Es una xifra tant bèstia que no entenc com algú la pot donar per bona. Concretament la Diputació de Barcelona, tenia a 30 de setembre d’aquest any de 2011, 2.978 funcionaris, i 1.129, treballadors laborals en les diferents modalitats . Es a dir, exactament 4.107 ( quatre mil cent set) empleats.
Pel que fa el suposat Decret “irregular” “il•legal” o “sospitós” es va dictar 11 anys enrere, copiant-ne un de la Generalitat en el mateix sentit. Es a dir, un Decret del Govern Pujol, de CiU. Aquest Decret en res transgredia la legalitat, perquè sinó hagués estat impugnat pel propi govern de la Generalitat, o per qualsevol dels grups polítics de la Diputació, entre els quals sempre hi ha hagut el de CiU.
D’aquest Decret, en aquests anys mai cap socialista n’ha fet ús. Es més, el Decret estava destinat a la compensació de sal.laris per part d’alguns tècnics o facultatius de la Diputació que es trobessin amb canvis de destí , amb remuneracions diferents. A l’igual que el té vigent la Generalitat de Catalunya. La d’ara i la d’abans del tripartit.
En fi, Sr. Riart que no hi ha cas. I de fet, aquesta noticia que vostè ara dona, només va ser objecte d’un article en un diari molt proper a CiU, i immediatament “oblidat” per CiU perquè varen veure que havien ficat la pota fins a baix.
No hi ha cas “motxilles”, i hauria de saber que si en algun moment busca irregularitats en la gestió municipal, o en qualsevol altra administració, miri en el seu partit o en la seva federació de CiU. Aquí sí en trobarà multitud, ara mateix i en anys anteriors. Si una cosa tenim els socialistes, és honradesa i servei a la ciutadania. Els nostres candidats i càrrecs públics, no busquen enriquiment ni prebendes. Els casos d’irregularitats a les nostres files son tant escassos que li aconsello sempre comprovar deu vegades el que li puguin dir, abans de posar-ho per escrit. Cordialment.
Joan Roma i Cunill, President de la Fed. XI del PSC





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?