Saturday, September 24, 2011

 

EXCEL.LENT INTERVENCIÓ DEL PRESIDENT MONTILLA

EXCEL•LENT CONFERÈNCIA DE JOSE MONTILLA A MANRESA
Ahir, divendres dia 23 a les 8 del vespre va tenir lloc a l’Auditori de Caixa Manresa, una conferència del President Montilla, convidat per la Delegació d’Omnium Cultural a la comarca del Bages.
Aquesta conferència s’emmarcava en les activitats extraordinàries d’Omnium Cultural, en les quals hi participen els ex-presidents de la Generalitat i del Parlament de Catalunya.
Amb la sala plena, el president Montilla va exposar la seva visió de la Catalunya present i la del futur. Una conferència esplèndida. Ben elaborada, molt coherent amb el seu pensament i actuació i prou valenta com per marcar diferències entre el govern actual i els anteriors, proposant una ruta d’enfortiment del caràcter federal d’Espanya, i la gran batalla per aconseguir una Europa més forta i cohesionada.
Una hora , seguida pel públic ,amb un silenci sepulcral, que va donar pas a unes quantes intervencions del públic assistent. Mitja hora més d’un Montilla, pedagògic, planer i clar. Res de subterfugis ni sortides per la tangent. Clar i català. Es una de les millors intervencions que li he escoltat.
Francament és molt interessant participar en actes com aquest arreu del país, perquè molta gent que només té accés a determinats mitjans de comunicació , canvia d’opinió quan escolta en viu i en directe, les opinions, pronòstics i plantejaments de persones que han ocupat els més alts càrrecs del país.
Els socialistes, presents a la sala, varem sortir satisfets d’escoltar amb tota claredat quins son els reptes més importants de Catalunya, dintre del marc espanyol i europeu. I parlar sense embuts de l’independentisme, federalisme, nacionalisme i catalanisme. Conceptes que molts barregen i mitifiquen, sense entrar en detalls ni tenint present el món global en que ens movem.
Joan Roma , President Fed. XI del PSC





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?