Monday, May 18, 2009

 

ELECCIONS IMPORTANTS

IMPORTANTS COM LES ALTRES, COM A MÍNIM.
Amb tant soroll per la crisi, i amb tantes notícies procedents de tots els nivells, correm el perill de no donar prou importància a unes eleccions que son fonamentals, pel futur de tots plegats.
Varem lluitar anys per esdevenir europeus de ple dret i ara que ho som, hauríem de donar exemple, propiciant una alta participació. Tothom està d’acord en constatar que la gran crisi financera que patim, hauria estat molt més greu , sense l’existència de la realitat política europea i sense tenir una moneda comuna, estable i forta.
Però, no només tenim aquests factors de fortalesa, sinó molts altres que permeten negociar i decidir amb les altres grans potències mundials. Queda encara molt per recórrer, però la UE té un pes propi indiscutible i unes eines d’actuació a tots els nivells. I si d’una cosa ens hem de queixar és de la lentitud en algunes transformacions per reforçar el nostre pes col•lectiu i alguns partits ho tenen més clars que d’altres com s’ha de procedir.
Aquest és el cas del PSC, i dels socialistes europeus. Un dels grups de major representació en el Parlament, però no amb prou força, encara, com perquè les seves propostes siguin majoritàries . Es el que pot modificar-se el proper dia 7 de juny , en les eleccions europees.
I és que hi ha un munt de normatives generals que ja obliguen a canviar legislació estatal i autonòmica. Es la demostració més palpable de la rellevància que està prenent any rere any el Parlament Europeu. Estem construint, d’una manera lenta, però segura un autèntic estat federal, capaç de competir amb les altres economies , a nivell mundial.
I en aquesta construcció cada partit del nostre país té les seves idees, les seves propostes i una ubicació determinada. Ben poc es pot fer en un fòrum tant gran sinó és mitjançant l’acord amb les grans forces polítiques, i de manera semblant al que tenim a Espanya, també hi ha dos grans blocs a nivell europeu. Estar en un o altre, depèn de a qui es vota i la representació que obté.
Els socialistes catalans sempre hem tingut una bona representació , superior a la resta de forces polítiques del país i emmarcats en el grup socialista, s’ha fet una immensa tasca a favor de l’esperit federalista i de lleis de marcat caràcter social. En els temps que corren ha estat un element essencial per fer front a una crisi que ha trencat fronteres nacionals, estatals i ha esdevingut global.
Es important prendre’s seriosament aquestes eleccions , tot i semblar llunyanes. Res menys cert, perquè afecten decisions de cada dia, tot i que moltes vegades no ho sabem o no ens ho han explicat. Ara mateix, cal modificar un gran nombre de lleis nostres per adaptar-les a criteris europeus. I no fa falta dir que la sensibilitat social, les prioritats en ocupació, en una societat del benestar , etc, estan clarament de la banda de les forces progressistes, i dintre d’aquestes , a la majoritària: la socialista.
Estem en campanya i és el millor moment per escoltar els missatges de cadascú. Que ningú pensi en propostes llunyanes o poc actuals. El contrari, son rigorosament quotidianes. D’aquí la importància de prendre-hi part, i decidir.
Joan Roma i Cunill, President de la Fed. XI del PSC.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?