Friday, March 27, 2009

 

LLOABLE TREBALL

LLOABLES INICIATIVES
Que estem immersos en una greu crisis és més que evident. Que en èpoques de crisis cal buscar sortides excepcionals, és desitjable. I que la suma d’esforços fa més viables les solucions, és inqüestionable.
Es,interessant, doncs, veure algunes iniciatives empreses per entitats de la capital i la comarca , a favor dels més necessitats i desvalguts. Càrites , des de fa anys, és un bon referent de organització ben portada, ben dirigida i amb les idees clares de com ajudar als col•lectius més desfavorits. També Creu Roja se situa en aquesta posició, a l’igual que altres entitats com la Fundació Trueta, el Grup Horitzó i alguns altres que seria llarga d’enumerar.
La crisis colpeja fort, i el nombre de persones amb greus carències augmenta de manera desproporcionada. No es pot deixar d’actuar perquè el problema esdevingui més gran i més greu. Al contrari, s’hi han de dedicar majors esforços i buscar maneres per sortir del pas, pensant que tard o d’hora el temporal passarà i tornarem a una certa normalitat.
Però mentrestant s’han de resoldre els temes més urgents. El dia a dia, i trobo que la imaginació en buscar ajudes s’ha obert camí.
Aconseguir un acord amb els supermercats per recollir menjar, és una excel•lent idea que de ben segur donarà uns bons resultats. Es una mesura àmplia, ràpida i eficaç amb capacitat per solucionar multitud de problemes essencials a moltes famílies. Felicitats per la iniciativa, i ara cal que tots hi col•laborem
També les altres entitats esmentades i altres que no he enumerat, fan les seves campanyes i ajuden enormement en aquests temps que corren. Ajudes econòmiques, ajudes alimentàries o altres que no es poden quantificar en diners, però que son igualment valuoses com la companyia a persones soles, o les ajudes als que cuiden de persones malaltes, etc.
Tant important son uns ajuts com uns altres, i només son possibles si es mobilitza a molta gent. Uns per col•laborar econòmicament, altres amb el seu treball i disponibilitat lliure. Son els voluntaris. Una eina indispensable perquè totes aquestes entitats funcionin i arribin a tot arreu.
Hi ha moltes persones voluntàries, però en faltes moltes més. Aquells que algun dia hagin pensat en col•laborar, ara és el millor moment per fer-ho. Estem en una etapa dura que no sabem quants temps durarà, fer-la menys rigorosa i suportable depèn de tots nosaltres. Ajudem a qui ajuda, i haurem aportat el nostre gra de sorra.
Joan Roma i Cunill, President de la Fed. XI del PSC.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?