Thursday, March 05, 2009

 

INSTAL.LADORS FALSOS

INSTAL•LADORS FALSOS
Pel que he vist també a Solsona han passat falsos instal•ladors o supervisors de l’estat de les instal•lacions de butà, o de gas natural. En fi, en altres casos poden voler mirar les instal•lacions de llum, o d’aigua,etc. La qüestió és trobar l’excusa per entrar en una casa, preferentment on hi visqui gent gran. Quan més gran, millor.
I van preparats per fer la feina. Es a dir, per estafar. Alguns porten uniformes de treball, aparentment legals, carnets, blocs de factures, etc. En resum, costa de saber que son estafadors . I molta gent no es para a preguntar-se si fa falta aquesta inspecció o qui l’ha de fer, cada quan, quan podria costar, etc. Amb aquestes incògnites l’estafador pot canviar un trosset de tub , i redactar un suposat informe de que ha revistat tot, i tot està en ordre, i cobrar 100 o 150 euros per “la feina “feta.
El propietari del pis, atabalat, paga i calla. I ells poden anar per més feina, fins que algú els para els peus, o sospita i avisa a l’ajuntament o als Mossos, i el negoci se’ls acaba.
Això passa tant a les ciutats com en els petits pobles, i de tant en tant. Pel que sembla els que han passat per Solsona, han anat també a d’altres pobles de la comarca i de la comarca veïna, el Berguedà. En tinc uns quants exemples.
Es hora de reiterar que no s’ha d’obrir a cap desconegut. I si s’obre la porta, mai deixar-lo entrar a dins, amb qualsevol excusa. Una de les més efectives, és dir que abans heu de trucar al fill o la filla per demanar-li que vingui i els atengui ell o ella. Tingueu fills o no, aquesta és una reacció que sempre surt bé, i se’n van i ja no esperen a que algú els demani massa coses.
Altres solucions més contundents son trucar a l’ajuntament per demanar si hi ha una campanya de revisions, o directament als Mossos d’Esquadra perquè vinguin i comprovin els papers d’aquesta gent. I de fet de papers en tenen molts, amb telèfons, correus, fax,etc, però quan s’hi truca ja es veu que tot és un invent.
Es una llàstima, la falta de reacció immediata perquè , en unes poques hores, dos o tres parelles d’estafadors es poden fer amb uns quants centenars d’euros i marxar contents cap un altre poble o ciutat.
I per aquests territoris passen tot sovint, perquè la gent gran està més a casa que en grans ciutats, o perquè som més confiats. I saben que poden operar unes hores i que després els convé marxar cap un altre lloc.
En fi, ara cal fer molta atenció, tant en aquest tema, com en el de tenir-ho tot ben tancat, ben protegit i no deixar res a fora, perquè hi ha massa gent que volta esperant errors dels veïns per agafar el que no els pertany.
Joan Roma i Cunill, President Fed. XI del PSC





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?