Monday, November 10, 2008

 
QUÈ GRAN ÉS SER GRAN.
Un any més ,bona part de les associacions de la gent gran de l’alt Berguedà han celebrat la trobada anual. Una trobada itinerant que enguany s’ha escaigut a Cercs, concretament al nucli de Sant Corneli, sota el lema que figura com títol de l’article, i amb la presència i presidència de la Diputada Montserrat Ballarin, responsable d’aquesta area a la Diputació de Barcelona, i dels alcaldes i regidors dels ajuntaments participants.
La creació d’aquesta agrupació de sis municipis: Bagà, La Pobla, Guardiola, Cercs, Vilada i Borredà, va ser una de les grans iniciatives , impulsades pels ajuntaments amb el recolzament essencial de la Diputació de Barcelona. Sense la assistència i ajut de l’Area de Serveis Socials no hagués estat possible dur a terme aquest projecte, i ara està plenament consolidat.
Es més, el podem mostrar com a model per altres territoris de la mateixa comarca i d’altres zones del país. Es fa una excel•lent feina de dinamització del col•lectiu de la gent gran, trencant barreres generacionals , socials i culturals. La prova en son les dotzenes d’activitats que s’organitzen a cada poble, i la trobada anual amb la participació de més de tres-centes persones.
Però, el més important, és facilitar un lloc de trobada diària, un lloc per fer activitats diverses, decidides per les mateixes persones i que permet trencar la soledat de molta gent , especialment en els pobles més petits.
Son esforços i diners ben invertits, perquè el grau de participació en les activitats és alt, i perquè és un col•lectiu que mereix una especial atenció.
A més, poc a poc es va estenent per tota la comarca una organització semblant, la qual afegida a d’altres programes i ajuts, en aquest cas de la Generalitat , poden garantir uns serveis essencials i personalitzats per a tothom.
I queda encara molt per fer. L’experiència d’un any serveix per incrementar les activitats de l’any següent, i així hem anat tirant des de fa un bon grapat d’anys.
Ara mateix hem plantejat entrar en el món dels esports. Es a dir, agrupar uns quants municipals per poder disposar d’una dinamitzador esportiu que faciliti la pràctica de diverses modalitats esportives a cada poble, i en aquells casos que no hi hagi prou practicants o no existeixen els equipaments adients, es pugui organitzar el trasllat cap a pobles veïns que en tinguin.
Aquest darrer programa està ja molt avançat i està impulsat per vuit ajuntaments de l’Alt Berguedà, amb la participació indispensable i directe del Servei d’Esports de la Diputació de Barcelona. Serà una altra eina fonamental per incrementar les activitats, en petits municipis, i fer possible un intercanvi de projectes i persones que individualment no serien possibles.
També aquests àmbits demostren la utilitat d’ajuntar esforços, en primer lloc , a nivell municipal i comarcal, i després amb les altres institucions del país, molt especialment amb la Diputació de Barcelona que és la més propera als ajuntaments. El resultat, és excel•lent com varem poder veure el passat dia 9, i hem vist al llarg de tots aquests anys.
Joan Roma i Cunill, Alcalde de Borredà.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?